Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » El kénne egy kis segítség?

El kénne egy kis segítség?

Figyelt kérdés
Ugy nézki babás vagyok. de 3 hete szünt meg a 7 éves munkaviszonyom, jelenleg 4 órás részmunka végzésem van a maradék 4 órába pedig regiszt.munka kereső. Szeptemberben lenne rá lehetőségem egy új munkahelyre. A kérdésem az lenne hogy be kell e jelenti az új munkahelyemen hogy babát várok ill. ha nem kezdem meg ott a munkavégzést akkor a jelenlegi helyzetemben mire számíthatok. Anyagi rész érdekelne.
2009. júl. 20. 09:34
 1/4 anonim ***** válasza:
GYEDet fogsz kapni,ha van még munkád és elmész táppénzre azt is fogsz kapni,csak nagyon keveset!Szerintem ha bejelented,hogy babát vársz akkor 30%,hogy felvesznek,ha mégis,akkor onnan is jön a táppénz!
2009. júl. 20. 10:04
 2/4 anonim ***** válasza:
Szerintem kérdezz rá egy b kirendeltségben,ott pontosabb infót tudsz kapni,nekem is kalandos volt a gyedem,de az tavaly volt azóta sok minden változott.HA esetleg dél pesti vagy tudok segíteni benn,van jó címem-tb kirendeltség ahol ingyen segítenek és nagyon aranyosak én is oda járok,írj privit ha érdekel.1éves baba mamája
2009. júl. 20. 10:42
 3/4 anonim ***** válasza:

Mennyi idős terhes vagy? Mert ha pár hetes, akkor szerintem ne mondd az új munkahelyen. Aztán hivatkozhatsz arra, hogy még nem tudtad biztosra, meg még senkinek se mondtad mert nagyon korai volt, és sok minden lehetséges...

Én is hasonló helyzetben vagyok, voltam. Júniusban lejárt a szerződésem, és július 1-től hosszabbították. (oktatás) De mivel szabin vagyok, nem tudtam még aláírni az új szerződést, de megvan, tutira, arra vár, hogy bemenjek dolgozni. (méghozzá most 2 évre kaptam) Közben kiderült jún. közepén, hogy babát várok. Úgy volt, hogy két hete be kell menjek a munkahelyemre, hogy aláírjam az új szerződést. Nem szóltam volna, mert akkor lehet nem is alkalmaztak volna, mert gyeses helyén vagyok már 5 éve :( Így ha én is elmegyek Gyesre szerintem azt nem értékelték volna, inkább valaki mást vettek volna fel. Szóval én simán aláírtam volna a szerződést úgy, hogy nem szólok. utáűn a hivatkozhatok arra, hogy még nagyon korai volt, nem tudtam, másnak sem szólam....

Sajnos azóta elvetéltem :( így már nem aktuális a "probléma", úgyhogy lelkiismeretfurdalás nélkül aláírhatom a szerződést. (persze örültem volna, ha nem így alakul)

2009. júl. 20. 11:05
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válszokat. Nem pesti vagyok,hanem borsod megyei. Még csak 5 hetes vagyok, és valóban még senkivel nem oszottam meg. Valószinű hogy titokba fogom tartani mert jobban járnék onnan táppénzre menni majd.
2009. júl. 20. 12:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!