Tényleg olyan fontos a fogorvosi kezelés a terhesség előtt?
Tervezzük a babát, viszont még sok feladat áll előttem/előttönk. A párommal együtt még csak három hónapja tettük le a cigarettát (sajnos dohányoztunk), nekem erősödnöm kellene egy kicsit, mert nagyon vékony vagyok, a jövő hónapban megyek majd nőgyógyászati általános vizsgálatra, hogy rendben vagyok-e egyátalán, valamint, amitől rettegek, az a fogorvos. Sok helyen hallom, hogy úgy kell neki indulni egy terhességnek, hgoy rendben vannak a fogaim. Ez tényleg igaz? Tényleg annyira fontos, hogy a fogaim rendben legyenek a terhesség előtt már? Nagyon félek a fogorvostól, rengeteg rossz tapasztalatom van, és rengeteg rossz fogam. Már húzom egy ideje, pedig el kellene mennem, főleg, ha tényleg kell a Babóka érkezése előtt, de nagyon félek.
Úgy hiszem, hogy a Babánál nagyobb erőt semmi sem adhat, de valóban annyira fontos fogak egészsége?
Igen,igaz. Fontos hogy egészséges fogaid legyenek,mert a terhesség alatt ha rosszak a fogaid,csak még rosszabbak lesznek. Nem árt ha egészséges,erős fogaid vannak,mert a baba minden tápanyagot amire szüksége lesz belőled fogja leszívni( ez így hülyén hangzik,de nem tudományosan kifejezve így hangzik) Szóval ha rosszak a fogaid akkor romlani fog..
Egyébként én vagyok az élő példa rá. rettegek a fogorvostól,és én nem mertem elmenni a fogorvoshoz,pedig csak egy fogam volt amit tömni kellett volna. hagytam úgy ahogy van. Mindig mostam,és ügyeltem a fogaimra,mégis a szülés után,hogy elhanyagoltam a fogorvos látogatását ma már 5 fogam hiányzik,és szépen sorban mennek tönkre.. Ma meg pénzem nincs pótlásra..Inkább menj el,mint hogy 37 évesen foghíjas legyél mint én..
Jól van na, én is elrontottam, szval:
Sajnos nem pécsi vagyok. :-)
12:37-es köszi Neked is.
Bár hallanék olyat, hogy megérte, hogy elment, megérte a szenvedés. Nekem három gyökeret kéne húzni, 3 fogat pótolni, és tömni vagy 5-öt. Ki az aki ettől nem félne?
nagyon fontos igen!Én megcsináltattam terhesség előtt a fogaimat,nem keveset költöttem rá,így is lett lyukas fogam a 9.hónap végére.Arról nem beszélve ha begyullad a fogad,nem szedhetsz rá semmilyen gyógyszert,és az szívás!Ha terhesség közben fáj a fogad nem minden doki ad érzéstelenítőt,szóval végigszenvedheted a tömést szuri nélkül.
Mindenképp csináltasd meg!
Arról nem beszélve hogy rossz lehet a leheleted,és sokat hízhatsz is,mert ez összefügg a rossz fogakkal.
Szülés után meg nagyon macerás elmenni,mikor arra se lesz időd hogy hajat moss.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!