Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ki hogy élte meg a terheléses...

Ki hogy élte meg a terheléses cukor vizsgálatot?

Figyelt kérdés
2012. aug. 6. 21:41
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Szia! Nálunk is cukros lötyi volt, első vérvétel és pisilés éhgyomorra nyolckor, nekem ekkor csináltak egy nagylabort is, úgyhogy több vért vettek, aztán kb. 3 dl cukros lötyi, majd 9-kor újabb vèrvètel+pisi, aztán 10-kor még egy csapolás+pisi. Az utsó kettőnél már csak egész kevés vért vettek le. A tapasztalatom pedig az ott dolgozókkal és az egésszel nagyon pozitív! Ki is írom, hogy ez a szekszárdi SZTK volt, mert nagyon kedvesek voltak a nővérkék, a lötyibe lehetett plusz citrompótlást kérni, ha túl édes volt, közben sétálhattam, és ihattam annyi vizet, amennyi jól esett! Az egyetlen gondom az volt, hogy melegen kellett meginni a löttyött, és akkor is kánikula volt éppen, így az annyira nem esett jól, de a hideg víz ivása segített a problémán!:-)

Egyébként a cukrom teljesen jó lett.

Üdv, 29 hkm

2012. aug. 7. 05:46
 12/15 anonim ***** válasza:
Éhgyomorra vérvétel (a nő úgy belém döfte a tűt, hogy szétdurrant a vénám utána), majd fél óra várakozás az eredményre. Ha az jó, akkor vissza a laborba cukros lötyit meginni (egy 3 dl pohárban volt majdnem tele, én még hozzáöntöttem kb ugyanannyi citromlevet és úgy tudtam meginni, de még így is szörnyű volt, amúgy is utálok minden édes itókát). Majd a 2 órás várakozás alatt elintéztem az uh-t, elmentem postára, vásárolni, majd vissza. Mivel szétdurrant a vénám és nekem csak az egyik karomból tudnak venni, így kézfejből vették le a 2. adagot. A várakozás alatt nagyon rosszul voltam, azt hittem kihányom, ragadt a szám a sziruptól...ha visszagondolok rá még mindig a hányinger kerülget. Nem értem minek jó ez a kínzás, amikor a zsömle tej verzióval ugyanezt meg lehet csinálni (az első olyan volt nekem).
2012. aug. 7. 07:47
 13/15 anonim ***** válasza:

Na én vittem a cukrot a gyógyszertárból, erre kiderült, hogy tejet és zsemlét kell enni - mondtam, a tejet nem bírom, papírom is van róla, így ihattam almalevet :) Odafelé eléggé szédültem már az éhségtől, de egyébként nem volt gond.

A vérvétel nem viselt meg, nagyon sokat szurkáltak már életemben (a "rendes" cukorterhelésen és keményítőterhelésen is voltam már, ott úgy emlékszem, félóránként vettek vért össz 4x a lötyiivás mellett...) és sajnos volt olyan szakaszom is, hogy másfél évig kellett injekcióznom magam vérhigítóval... Szóval ez meg se kottyant :)

2012. aug. 7. 08:18
 14/15 anonim ***** válasza:
Engem mindenki arra készített, hogy milyen szar lesz, majd kihányom, stb. Ehhez képest megittam és semmi sem történt. Nekem egyáltalán nem volt vészes!
2012. aug. 7. 10:33
 15/15 anonim ***** válasza:

Először volt egy éhgyomri vérvétel+ vizelet. Rögtön a vérvétel után meg kellett innom a tömény cukros vizet, de mi vittünk citromlevet... Megittam, csodálkoztam is, hogy milyen hamar... 2 óra múlva kellett visszamennünk. Amint kiléptem a kórházból, felfordult a gyomrom, erős hányingerem lett és szédültem. Gyorsan ittam sima vizet, de nagyon féltem, nehogy kijöjjön belőlem. Én a férjemmel voltam, elmentünk addig ide-oda. Alig vártam, hogy meglegyen az eredmény és végre ehessek! Sajnos én nem bírok reggeli nélkül semmit sem csinálni, már ébredéskor is éhes szoktam lenni. És akkor már 4 órája éheztem. Az eredmény tökéletes lett, és végre ehettem... Csak sajna a hosszú éhezés után nem esett jól...

26 hkm

2012. aug. 7. 16:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!