Egyik napról a másikra bevizesedtem nagyon. Tegnap voltam védőnőnél, és azt mondta, nem ehetek se kenyérféléket, se sóval készült ételeket, se szalámikat. Mit ehetek ilyenkor?
A kenyértől nem tudom miért tiltott el a védőnőd, akkor szerinte, mit egyél!!!??? Na mindegy. Egyél kenyeret nyugodtan, vagy vizes kiflit, zsemlét. A száraz felvágottakban ,parizerben tényleg sok só van, de jó minőségű csirkemell sonkából egy-két szeletet megehetsz étkezésenként. A sajtokra is vigyázz, mert azok is sósak, de mértékkel eheted. A főzéshez vegyél sómentes ételízesítőt, ugyan olyan finom lesz vele az étel, mintha sóztad volna, hidd el. A vizesedésre egyébként nagyon jó a petrezselyem zöld, a zeller, az uborka (persze nem megsózva), az ananász ( a friss, nem a konzerv). Beszélj az orvosoddal, nem biztos, hogy ez toxémia, de a diéta nem árt. És keress fel egy dietetikust.
Üdv: egy dieteikus kismama
Nem valami okos a védőnőd! Sjanos ez Magyarországon elég általános. Alig van olyan védőnő, aki ért is valamihez. De mondjuk honnan is értenének. Láttam a védőnői tankönyvet, mennyire brutálisan nagy hülyeségeket írnak benne... Attól hogy nem eszel sót, nem történik megoldás, csak tüneti kezelés. Ugyanez vonatkozik arra is, amikor azt mondják - és ilyet is hallottam - hogy ne igyál annyi folyadékot. Tiszta hülyeség. A csalántea valóban jó ötlet, a főtt spárga is jó vízhajtó, de a legjobb, ha minden nap többször le tudnál feküdni enyhén felpolcolt lábbal, vagy oldalt fekve enyhén behajlított lábbal legalább félórát, ha teheted, többet is. Nekem ez teljesen bevált. Egyfajta napi rituálé is lehet - nálam az - hogy egy jó könyvvel meg egy csésze csalánteával végignyúlok az ágyon. Próbáld ki! Minden jót!
31 hetes pocakos
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!