Genetikai vizsgálaton mindenképp magzatvíz mintavételre kerül sor?
Nyugtathatnálak, de szerintem inkább a magzatvíz vétel, ha semmiképp nem vállalnád a beteg babát.A kockázatod magas és biztos figyelembe fogják venni, hogy mi történt az előző terhességednél.
Az nagyon jó, hogy az Uh mindent rendben talált, hiszen a az esetek többségében a betegségnek látható jele van.
Én valamivel jobb kockázattal és tökéletes uh eredményekkel bevállaltam a magzatvíz vételt.Nem olyan vészes.Ha pedig a százalékokat nézed majdnem ugyanannyi az esély a beteg babára, mint a vetélésé, ami egyébként ha sokat pihensz kivédhető.
25 hkm
Nekem alacsony AFP, magas HCG, 1/22 kockázatú Down-kór veszély miatt kellett mennem genetikára (23 vagyok, 1. baba). Az ultrahang alapján több volt a magzatvizem és a pici gyomra is tele volt. Így emiatt kellett a magzatvízvétel. Először elutasítottuk, de átgondoltuk ill felhívtuk az orvosomat, és 3 nap múlva inkább visszamentünk amnio-ra, csak tudjuk, nincsen semmi baj (hozzáteszem a genetika tőlünk 100 km-ra van!!!!). Bár nekem fájt, rosszul is lettem és utána rögtön még AntiD szurit is kaptam, ill 1 hétig nem csinálhattam semmit, visszagondolva, teljesen kibírható volt. Csak az 3 és fél hét várakozási idő volt nagyon rossz! És végül kiderült, egészséges a kisbabánk, és az ultrahang is minden rendben talált!
Ha ajánlják, ne utasítsátok vissza. Nem lesz kellemes, de legalább megtudjátok, hogy mi van a picivel!!!
25+3 hkm
Szia! Először is ne aggódj, az arányszámod azért is lett rossz, mert beleszámolták az előző babát.
A mintavételt mindenképp javasolni fogják, jó UH-val is. Hiszen csak a chorionbiopszia és az amnió adnak egyedül 100% eredményt. A tesztek (kombinált, integrált) csak becslések!
Én aug 14-én megyek chorionbiopsziára a Bajcsyba. Nekem is javasolták a mintavételt. Pedig a kombinált arányszámom 1: 1476-hoz és 32 éves vagyok, de a tarkóredő 2,8-2,9 lett!
Én csak a jó eredmény után majd megnyugodni..
Hidd el, jobb egy 5 perces kellemetlen mintavételen és utána pár hét várakozáson átesni, mint végigrettegni a terhességet a 40. hétig..
Fel a fejjel! Most biztosan minden tökéletes lesz!
Szia!Én 20hkm vagyok,voltam genetikai tanácsadáson Pécsett,nekem ott javasolták a magzatvíz vételt,ami ugye 100%,de van 1%kockázat.(Nekem az uh eredmény az jó lett csak az utána lévő vérvétel nem,ami 1:170.)
Nekem megcsinálták a minta vételt,és nem volt semmi gond az eredmény szerint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!