Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 32. héten megrövidült méhszáj....

32. héten megrövidült méhszáj. Mire számíthatok?

Figyelt kérdés
2. terhességem, az orvosom mondta is, hogy többedig terhességnél ez könnyebben előfordul, de azt is mondta, hogy vegyem nagyon komolyan, nehogy koraszülés legyen belőle. Nem szabad emelnem, minél többet kell feküdnöm, szedek izomgörcsöt megakadályozó gyógyszereket, és a nemi élet egyenlőre kizárva. Igazából azért írok, mert eléggé megijedtem, és végig az jár a fejemben, hogy korábban fog a kis picúr megszületni. Volt valaki ilyen helyzetben? Nálatok mi lett a vége?
2012. aug. 2. 09:29
 1/3 anonim ***** válasza:

Ne aggódj, ennél sokkal korábban is rövidül a méhnyak, ez nem olyan gond!

Nyílik a méhszáj

Néhány orvos előszeretettel jósol a méhszáj nyílása alapján. Azt “szeretik”, ha a rejtett vajúdás során már szépen nyílogat a méhszáj, és nem tart olyan sokáig a vajúdás fájdalmas része. A legtöbb esetben azonban a méhszáj nem vagy csak egy kicsit nyílik ki a fájások kezdete előtt és a teljes vajúdás fájásokkal jár.

Ijesztő lehet, ha már a 30. hét előtt megrövidül a méhnyak (2000 vagy 1000 az érték a papíron) vagy elkezd nyílogatni a méhszáj (2100, 2110 vagy 1100, 1110 az érték a papíron), azonban ez nem jelenti azt, hogy hamarabb meg fogsz szülni. Ami koraszülést jelezhet, ha a 36. hét előtt 2111 vagy 1111 az érték, tehát teljesen kinyílik a méhszáj, de még ezzel is hetekig el lehet lenni, ebben az esetben azonban már tilos a szex, a fürdés és a 36. hét előtt sokat kell pihenni, mert nem tudni, mitől indul be a vajúdás.

2012. aug. 2. 10:12
 2/3 anonim ***** válasza:
Mármint megrövidült méhnyak(a méhszáj csak nyílni tud).Mennyire rövidült meg?Én a 3. babámat várom,szintén a 32. héten vagyok,és a 30. héten már 2000 volt az értékem(ergo 1 cm-el rövidült a méhnyak).Nekem semmit nem mondott a dokim,van,aki az egész terhességet így csinálja végig.A 2. gyerekemnél a 33. héten 2100 volt az értékem,37+3 hétre született a fiam(2.5 ujjnyira nyitva voltam,amikor bementem,3 óra múlva a kezemben volt a baba).Mondjuk én biztos vagyok benne,hogy most is előbb fog érkezni a kicsi.
2012. aug. 2. 10:15
 3/3 A kérdező kommentje:
Bocsánat, méhnyakat akartam írni. Köszönöm a válaszokat, megnyugtattatok! Nekem is 1 cm-t rövidült, pont, mint a 2. válaszolónak.
2012. aug. 2. 11:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!