21 évesen teherbe estem, és az apja elhagyott. Mit tegyek?
Biztos munkahelyem van. Budapest külvárosában élek az egyik barátnőmmel, egy olyan házban, ami a családunké, de nem volt használva sok ideig, de amikor beköltöztünk a barátnőmmel, fel lett újítva. Itt élünk 2 éve. Az apa beleegyezett hogy fizeti a gyerektartást, de nem akarja nevelni a gyereket, csak néha látogatni. Mi szakítottunk. Úgy érzem, a terhességem megmaradt 7 hónapja alatt képes leszek felkészülni arra, hogy jó anya legyek.
De mik azok a dolgok, amiket muszáj tudnom, főleg így, egyedülálló anyukaként? Bármi tanács, tipp jól jönne, ami segítene megkönnyíteni a helyzetet.
Köszönöm a válaszokat!
Első dolog...Nem akrok a magánéletedben vájkálni, de hogyhogy a barátnőddel laksz együtt? Olcsóbb így a megélhetés? Tulajdonképpen olyan, mintha az albérlőd lenne? Csak azért kérdem, mert egyrészt nagy szerencséd van vele (anyagiak miatt is) másrészt meg ha menned kell vhova, meg tudod vele beszélni a segítséget.
Nade mindegy, nem is ez a lényeg.
Tulajdonképpen sok dolog nem tér el, annyi h utána kell jó alaposan járni, nézni h egyedülálló anyaként miylen segélyek, pénzek, támogatások illetnek meg.... Mert tudod úgy vannak ezek a hivatalokban, hogyha nem kérik, eszükbe nem jutna még 10 ezer forinttal többet adni...pedig az is járna! Szóval csak okosan!:)
polgármesteri hivatalba menj be járj utána h egyedül álló anyaként mik illetnek meg,mert bizony maguktól még 1 forinttal se adnak többet.
aztán:ha már a fejedben elrendezted a dolgokat nagy baj nem lehet.
egy emberre a szülés után biztos szükséged lesz,aki segít neked,
akár papirokat intézni,hogy ne mindent neked kelljen a kicsivel,de azt is megcsinálhatod pl,én a másodiknál most így fogom,
hogy még szülés előtt bemegyek a MÁK-hoz és családihoz,anyaságihoz,mindenhez elhozom a kitöltendő papírokat,így csak be kell adni,ha megvan a taj kártya adó kártya stb.
egy már megspórolsz.
aztán segítség jól jöhet pl h valaki főz rád,vagy épp takarít,hogy ne neked kelljen mondjuk az első 1 hétben/nálunk ez anyu volt :D/
és én tudom hogy jó anya leszel,ez már most sugárzik rólad és gratulálok!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!