Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ti hogyan mossátok ki a...

Ti hogyan mossátok ki a babaruhákat? Géppel v. kézzel? Öblítőt használtok-e? Milyen mosószerrel? (én babás Tomit vettem) Kivasaljátok őket? Az új textileket - pelenka, kifogó stb. - is kimossátok? És kb. hányadik héten?

Figyelt kérdés

Bocsi a sok kérdésért, de első babámat várom. Vannak új és használt turis dolgok is, ezek között tesztek különbséget a mosásnál?

Köszönöm!!!

2012. júl. 31. 10:39
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Mosógépben,30 fokon, dreft sensitive-vel,plusz silan sensitive öblítővel,de csak keveset tettem hozzá és benyomtam az extra öblítést,ki nem vasaltam,nem gyűrödtek úgy meg. 33 hetesen mostam ki az első részletet, ebben volt hálózsák, lepedő, ágynemű. Egy héttel később a többi ruhát. Semmi bajuk nem lesz a szekrényben szerintem.
2012. júl. 31. 12:43
 12/15 anonim ***** válasza:
Külön mosva a baba cuccok és alapból ki kell mosni minden újat. Sok mocskos kezű ember összefogdossa, így csak nem adunk rá senkire ruhát. Még mi felnőttek se vesszük fel mosás nélkül az új ruhát!!! Én Persillel mosok és Quanto öblítőt használok. Vasalni meg azt vasalom amit kell! Zoknit nyilván nem,de ami olyan azt kivasalom. Nem teszek különbséget a ruhák közt, megy minden a gépbe. Én most lettem kész vele a 36-ik hétre. Üdv, 38+4hkm.
2012. júl. 31. 13:06
 13/15 anonim ***** válasza:

40 fokon, Ariel folyékony mosószerrel, öblítőnek ecet

mindent kimostam, az új lepedőt, takarót is

vasalni is mindent 32. héten kezdtem el, de még mindig van egy adag (időközben nem volt kedvem csinálni a nagy kánikulában)

2012. júl. 31. 17:55
 14/15 anonim ***** válasza:

az en kislanyom pont 2 eve szuletett juli 31-en:) csakhogy 35. heten...es semmim sem volt kimosva, kivasalva, nagyon ideges voltam benn a korhazban hogy most mi lesz...aztan anyosom segitett korul belul. de nem voltak kivasalva, o nem szokott vasalni:( es azt sem tudom hogy mivel, hany fokon mosott.most a masodik babamat varom es biztos hogy 30. het korul elkezdtek keszulodni! en az uj ruhainkat is kimosom, mindent vasalok, a babaruhak sem lesznek kivetelek. ecettel oblitek, ariel gelkapszulaval mosok, vagy mas folyekony mososzerrel. a turis ruhakrol most tettem fel kerdest, kivancsi vagyok ujszulottnek azokat hogyan kezelik masok, a kislanyomnak nem voltak turis ruhai csak kb 1 eves kora korul.

Udv,

11 hetes kismama

2012. aug. 4. 10:03
 15/15 anonim ***** válasza:
A turis ruháknak is jó az ecet, mivel fertőtlenít!
2012. aug. 5. 06:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!