Ti hogyan mossátok ki a babaruhákat? Géppel v. kézzel? Öblítőt használtok-e? Milyen mosószerrel? (én babás Tomit vettem) Kivasaljátok őket? Az új textileket - pelenka, kifogó stb. - is kimossátok? És kb. hányadik héten?
Bocsi a sok kérdésért, de első babámat várom. Vannak új és használt turis dolgok is, ezek között tesztek különbséget a mosásnál?
Köszönöm!!!
Én is első babás vagyok, én is Tomit vettem :) Hát én 30 fokon gépben mostam, annyi, h öblitő helyett 10 %-os ecetet használtam ( ezt a védőnő ajánlotta ) de csak egy löttyintésnyit, és igen, mindent kivasaltam és kimostam, tehát a textilpelenkát ilyesmit is :) jah, a 36. héten.
37 hkm
Folyékony mosószert használok, öblítőt is, a gyereknek a drágábbikat veszem meg.
Igen kivasalom a ruháit , mert így is fertőtlenítek legalább. Amíg anyum itt volt az első hetekben addig ő kézzel mosta a ruháit és géppel szoktam. Mindet kimostam neki és ki is vasaltam mielőtt betettem volna a szekrénybe, fene tudja gyártás során mi került rá.
Szülést megelőzően KB. 2-3 héttel minden a helyén volt.
Én mindent kimostam 40 fokban, sima Bonux mosószerrel.
Öblítőt nem használok, csak az ágyneműhöz és a törülközőhöz (és azt 60 fokban mosom).
Természetesen a kifogót, lepedőt is átmosom, mindent vasaltam. A vasalás nemcsak a puhaság, hanem a fertőtlenítés miatt is fontos.
Én Persil Gold folyékony mosószert használok a babaruhákra, mert öblítő nélkül is nagyon jó illatúak lesznek, meg elég sok kis ruha csak 30fokon mosható!
Az újakat 30fokon, a kapott használt rucikat meg 40fokon mosom, mindkettőt öblítő nélkül!
Nekem is a védőnő mondta, hogy ne tegyek hozzá öblítőt és külön kell majd a használt babaruhákat tárolni és mosni is, mert eleinte érzékenyek mindenre a picik, a mi ruháinkon meg millió baci lehet a buszról, boltokból.
Ezt a szétválogatást a védőnőm addig javasolta, amíg el nem kezd mászni a pici, akkor már úgyis minden a szájába kerül!! :D
Ja és én mindent kivasalok a legmagasabb fokozaton(ha a ruha engedi), az fertőtlenít! :)
Több méretű ruháink is vannak már, midet kimostam és csak 62-es méretig vasaltam ki, a többit majd folyamatában! :)
Persze később majd nem kell ennyire elővigyázatosnak lenni, csak az első hónapokban! :)
Boldog babavárást Neked!! :)
37hkm
Te nem mosod ki alapból a textilt (legyen az ruha,vagy bármi más),ha újat veszel,mielőtt használod??Természetesen a babának is ugyan úgy ki kell mosni mindent első használat előtt.A vasalás azért fontos,mert fertőtlenít is;ez használt holmik vásárlása esetén kap nagy hangsúlyt.
Én normál mosószert használok,csak folyékonyat,nem kimondottan babáknak valót,mert az védőréteget képez a ruhán,amit később (esetleges allergiás reakciók esetén)nagyon nehezen lehet eltávolítani.Én a 33. hét környékén csaptam fel mosólánynak és kezdtem előkészíteni mindent.
Én a héten kezdem el majd a mosást. Mosógépben természetesen. Persil Sensitive mosószert és Silan Sensitive öblítőt vettem. 40 fokon fogom kimosni a ruhákat, és utána nyomok rá egy plusz öblítést is. Aztán napon szárítom (ez is fertőtlenítő hatású), utána kivasalom. Nem teszek különbséget a turis+bolti cuccok között, csak ugye színek szerint fogom mosni őket.
És igen, a textil pelust, kifogót, plédeket, kocsikabátot, ágyneműt is kimosom.
Mindenkinek Boldog babavárást kívánok!
38 hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!