Igaz, hogy NST / CTG vizsgálatok alatt sokaknak beindul a szülés / ill. sokakat benntartanak a rejtett fájások kimutatása után, és e miatt már szülési csomaggal kell bemenni?
Nemigaz, nem indúl be tőle a szülés, ez olyan mintha meghallgatnák a hasad, attól beindúl a szülés?
Az viszont igaz, ha nem jók az eredmények, bent tartanak.
Hehe, akkor az én babám nemigazán akarta felingerelni magát, mert a 38. héttől hetente mentem, és még a 40+2 naposon is "szomorúan" konstatáltuk a hölggyel, h elég lapos a görbe....:)
A kérdés alapján az a válaszom, h nem, nem indít el semmit az nst/ctg!
Szerintem, amire a kérdező gondol az a terheléses CTG. És ott tényleg ingerled magad (vagyis egy percig maszírozod a mellbimbód és két percig nem) ez a stimuláció méhösszehúzódásokat vállt ki, ami tényleg beindíthatja a szülést. De ezt csak, már akkor csinálják, amikor túlhordod a babát. Ez kb 3 órán keresztül tart.
A normál CTG-nél csak simán a baba szívverését és a méhtevékenységet figyelik kb 30 percig két kis tappancs segítségével.
Nekem az első gyermekemnél volt ilyen 40+5 naposan, és tényleg szépen nyílt tőle a méhszájam és elkezdődtek a fájásaim is. Tehát nálam beindította a szülést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!