Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Magzati adókedvezmény, hogy...

Magzati adókedvezmény, hogy is van ez?

Figyelt kérdés

Szeretnék néhány kérdést feltenni az adókedvezménnyel kapcsolatban. Hogyan is kell ezt intézni, milyen papírt kell hozzá (és hol) kitölteni, kell-e hozzá az igazolás, amit nőgyógyász állít ki?? (Korábbi kérdésben olvastam, hogy már nem kérik, csak kérhetik.)

Ha augusztusban beadom a papírt, következő hónapban már megkapom a pénzt, vagy csak jövőre egy összegben?

Illetve: egy hete voltam orvosnál, ahol is a nőgyógyász azt mondta, hogy a 12-13. hét között vagyok (igazából előtte péntken töltöttem a 13. hetet), és az asszisztens közölte velem ,hogy még nem ad igazolást, hanem majd következőleg.:O Így csak augusztus végén tudok hozzájutni, kérdésem az lenne, hogy utólag is megkapom a júliusra és augusztusra járó összeget?

2012. júl. 30. 11:09
 1/8 anonim ***** válasza:
34%

91 naptol lehet orvosi igazolás ellenébe kérni a magzati adókedvezményt

két gyerek után jár 3 gyerek után már nem

2012. júl. 30. 11:18
 2/8 anonim ***** válasza:
71%

Már miért ne járna 3 gyerek után is???

Szerintem 3 gyermekig jár.

Igen, megkapod visszamenőleg is jövőre az adóbevalláskor.

2012. júl. 30. 11:22
 3/8 A kérdező kommentje:

Igen, ezt tudom, köszönöm szépen. Kérdésem az lenne, hogy kell-e az igazolást csatolni az igénylőlaphoz, mert korábbi kérdésben azt olvastam, hogy nem kell.

Illetve, hogy havonta kapjuk-e vagy jövőre egy összegben, és utólag is megkapom-e a két havit. Ezekre a kérdésekre szeretnék választ kapni, előre is köszönöm, ha segít valaki.

2012. júl. 30. 11:22
 4/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen, akkor utólag is jár, ennek örülök.

A többit az havonta utalják? (Mert úgy tudom, január végig kellett nyilatkozni ahhoz, hogy idén járjon, vagy nem így van?)

Arra gondoltam, ha nem kellene az igazolást csatolni, akkor beadnám most, és majd aug. hó végén kapok igazolást is, így az is lesz...

2012. júl. 30. 11:24
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Betöltött 91 napos terhesség után kérsz a dokitól egy igazolást. Ő kiállítja h ekkor meg ekkor betöltötted a 91 napot. (egy dátum lesz rajta) . Én a munkáltatónál kértem ilyen papírt, az Én munkáltatóm kitöltötte (nem Én kértem hanem a férjem), hogy én lemondok róla, a férjem munkáltatója pedig kitöltötte h tudomásul vette stb. és h akkor a férjem veszi igénybe.

Remélem érthető voltam.

Ha aug. beadod akkor köv. hónapban már "megkapod" a pénzt. Vagyis nem vonnak tőled adót. Annyival több marad a számládon. Ha júliusban már betöltötted a 91 napot akkor megkapod visszamenőleg is szerintem- de ebben nem vagyok biztos.

2012. júl. 30. 11:24
 6/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm neked is! :)

Nálunk is a férjem adná be igazából. Remélem, hogy jár utólag is, mert már most július 23-án is, amikor voltam dokinál, betöltöttem a 91. napot, de az asszisztens közölte, hogy csak legközelebb ad, mert ahhoz be kell tölteni a 91. napot! Erre mondom, hogy igen, ez megvolt, és a dokinő is mondta, hogy hát pont megvolt már (ja már egy hete...), és nem adott mégsem! Viszont következőnek meg csak aug.27én tudok menni, úgyhogy valójában csak szeptemberben tudjuk beadni a papírt az igazolással.

2012. júl. 30. 11:29
 7/8 anonim ***** válasza:
Akkor beadod a papírt és onnantól kapod havonta. A kimaradt hónapokra járót, meg adóbevallásnál kapod meg.
2012. júl. 30. 13:08
 8/8 anonim ***** válasza:
Bocsi, nem akartam külön topikot nyitni a kérdésemmel. Ha az apuka igényli, akkor házastársaknak kell lenni hozzá? Mert mindenhol mást olvasok.
2012. júl. 30. 14:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!