Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Gyermek vállalás határozott...

Gyermek vállalás határozott szerződéssel?

Figyelt kérdés

A kérdésem a következő:jelenleg havi munkaszerződéssel dolgozom. Ha teherbe esnék,akkor hogyan tudok elmenni táppénzre,ha pl nem tudok dolgozni?Akkor mit kellene tennem? Sajna nem vagyok jártas a dologban. Van vki hasonló cipőben?

Tudtok linkelni olyan oldalt,ahol bővebben utána olvashatok? Én is keresgettem,de a gyed és tgyás összegén kívül sok hasznos infot nem találtam.

Előre is köszönöm a segítséget!

2012. júl. 28. 19:51
 1/6 anonim ***** válasza:
ha határozott a szerződésed, akkor minden magyarázat nélkül felmondhatnak neked. ha határozatlan, akkor csak rendkívüli felmondással, ha teherbe esel. én nem kockáztatnék határozott szerződéssel. táppénzre elmehetsz, de simán kirúghatnak, ha visszamész.
2012. júl. 28. 20:53
 2/6 anonim ***** válasza:

ki nem rughatnak mert táppénzen vagy,csak nem hosszabbítják meg a szerződésed.amugy a határozott idejű munkaviszont rendes felmondással(dolgozó kérésére) és azonnali hatályú felmondással( julius elött ezt rendkívülinek hívták) lehet megszüntetni-

határozott idejű szerződésű emberekkel dolgozom,innen tudom.

2012. júl. 28. 21:48
 3/6 anonim ***** válasza:
Én pl. határozott idejű szerződéssel mentem táppénzre, amikor letelt a "próbaidőm" vagyis a 3 hónap, el is küldtek.
2012. júl. 28. 21:57
 4/6 anonim ***** válasza:

Az én esetem:

határozott voltam és nem fix, hanem órabéres. Annyi pénzt kaptam, ahány órát dolgoztam.

Úgy tudtam elmenni táppénzre, hogy januárban dolgoznom kellett 30 órát, hogy meglegyen a minimál bér 30 százaléka és a tavalyi átlagból kaptam a táppénzt.

A tgyás és a gyed is összehozható volt nekem, pedig májusban lejárt a szerződésem.

2012. júl. 28. 22:29
 5/6 anonim ***** válasza:

én ugyan így vagyok, mint te! nemrég derült ki, hogy terhes vagyok, most vagyok 5 és fél hetes kb. de már hétfőn nem megyek az éjszakás műszakba. még dokinál nem voltam, hétfőn megyek házi orvoshoz, azt mondta természetesen kiír táppénzre, amíg nőgyógyász nem lát. aztán majd a nőgyógyász úgyis veszélyeztetett terhesnek minősít a munkám miatt, mert sok veszélyes anyaggal dolgozunk, meg ugye a műszakolás! (azt a paírt meg amit a nőgyógyász ad, beviszed az üzemorvoshoz és ennyi!)

a szerződést persze biztosan nem hosszabbítják meg szeptemberre, de a babának jobban örülök, mint a szerződésnek örülnék! :) sok sikert!

2012. júl. 29. 07:48
 6/6 anonim ***** válasza:

Én úgy jártam,hogy dec8-án kiderült,hogy kismama vagyok,és 31-ig volt szerződésem.Egy sajtüzemben dolgoztam,és ugye szóltam,hogy keressenek helyettem másik embert,és még be is tanítottam volna,de megtudtam hogy már nem is hosszabbítanak tovább.Nekem is fontosabb volt a Kisfiam,és ugye beletörődtem,és 31-ig még csak azért is táppénzre vetettem magamat,legalább csikarjak ki belőlük valamit,ha 2,5 év mindent a cég érdekében hozzáállással ezt érdemeltem.De így sajnos nem vagyunk jogosultak csak a gyesre.

38hkm

2012. júl. 29. 11:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!