Gyermek vállalás határozott szerződéssel?
A kérdésem a következő:jelenleg havi munkaszerződéssel dolgozom. Ha teherbe esnék,akkor hogyan tudok elmenni táppénzre,ha pl nem tudok dolgozni?Akkor mit kellene tennem? Sajna nem vagyok jártas a dologban. Van vki hasonló cipőben?
Tudtok linkelni olyan oldalt,ahol bővebben utána olvashatok? Én is keresgettem,de a gyed és tgyás összegén kívül sok hasznos infot nem találtam.
Előre is köszönöm a segítséget!
ki nem rughatnak mert táppénzen vagy,csak nem hosszabbítják meg a szerződésed.amugy a határozott idejű munkaviszont rendes felmondással(dolgozó kérésére) és azonnali hatályú felmondással( julius elött ezt rendkívülinek hívták) lehet megszüntetni-
határozott idejű szerződésű emberekkel dolgozom,innen tudom.
Az én esetem:
határozott voltam és nem fix, hanem órabéres. Annyi pénzt kaptam, ahány órát dolgoztam.
Úgy tudtam elmenni táppénzre, hogy januárban dolgoznom kellett 30 órát, hogy meglegyen a minimál bér 30 százaléka és a tavalyi átlagból kaptam a táppénzt.
A tgyás és a gyed is összehozható volt nekem, pedig májusban lejárt a szerződésem.
én ugyan így vagyok, mint te! nemrég derült ki, hogy terhes vagyok, most vagyok 5 és fél hetes kb. de már hétfőn nem megyek az éjszakás műszakba. még dokinál nem voltam, hétfőn megyek házi orvoshoz, azt mondta természetesen kiír táppénzre, amíg nőgyógyász nem lát. aztán majd a nőgyógyász úgyis veszélyeztetett terhesnek minősít a munkám miatt, mert sok veszélyes anyaggal dolgozunk, meg ugye a műszakolás! (azt a paírt meg amit a nőgyógyász ad, beviszed az üzemorvoshoz és ennyi!)
a szerződést persze biztosan nem hosszabbítják meg szeptemberre, de a babának jobban örülök, mint a szerződésnek örülnék! :) sok sikert!
Én úgy jártam,hogy dec8-án kiderült,hogy kismama vagyok,és 31-ig volt szerződésem.Egy sajtüzemben dolgoztam,és ugye szóltam,hogy keressenek helyettem másik embert,és még be is tanítottam volna,de megtudtam hogy már nem is hosszabbítanak tovább.Nekem is fontosabb volt a Kisfiam,és ugye beletörődtem,és 31-ig még csak azért is táppénzre vetettem magamat,legalább csikarjak ki belőlük valamit,ha 2,5 év mindent a cég érdekében hozzáállással ezt érdemeltem.De így sajnos nem vagyunk jogosultak csak a gyesre.
38hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!