A terhesgondozás ingyenes? A többi lent!
Szóval van magánorvosom, aki megállapította a terhességet. Ő hozzá járok alkalmanként 5.000 Ft.-ért. Ő elküldött a védőnőhöz, aki kiállította a terheskiskönyvet és adott egy csomó beutalót, ami nem volt aláírva és mondta, hogy menjek be a megyeszékhelyen lévő terhesgondozóba.
Most már nem értem a terhesgondozóban mit csinálnak? Akkor nem kell magándoki, mert ott is megnéznek majd? Segítsetek! Köszi!
A terhesgondozás teljesen ingyenes. Mondjuk nem értem a védőnőd miért küldött be a megyeszékhelyre?
A terhesgondozáson rendszeresen mérik a súlyodat és a vérnyomásodat a terhesség alatt. Ezeket vezeti a kiskönyvben, plusz beleírja minden vizsgálat eredményét, vérvétel eredményeket, stb. És tanácsokat ad a babával kapcsolatban, hogyan kell fürdetni, etetni, mit csinálj vele ha fáj a hasa, szóval mindenben tanácsot ad a terhességgel és a babával kapcsolatban.
Ez mekkora hülyeség...más bocsánat.
Én is magánorvoshoz járok.Ezen kívül a faluba a védőnőhöz.Ha magándokihoz jársz,akkor nem kell még a terhesgondozóba is elmenni vizsgálatokra.
Nálunk úgy van,hogy a védőnő kiállítja a beutalókat és a vérvételes papírokat.Nem kell rá semmilyen pecsét vagy aláírás.
A terhesgondozóba van nálunk a vérvétel,nekem csak azért kell odamenni.Aztán az eredményekkel meg megint magándokihoz,amikor ő mondja.
Remélem azért érthetően írtam le.
Szóval: magándoki előtt védőnő,aki leméri a súlyom,vizeletet és vérnyomást néz.Aztán magándoki(amikor a kiskönyvbe be van írva),és ha közbe van vérvétel,arra a védőnő ad beutalókat és oda akkor azon a héten kell menni amikor a védőnő mondja.
33hkm
Nálunk viccesebb a helyzet.
Volt magándokim, aki minden hónapban megvizsgált, és felírt ezt-azt ha szükséges volt (pl. vitamint).
De nem adott sehová sem beutalót, sem a védőnő!
Tehát beutalókért, pl. vérvételre az sztk-s nődokihoz kellett mennem. :)
Mindenhol másképp működik.
Ha a magándokid mindent el tud végezni, akkor nem kell külön elmenned sehová. De ha ő azt mondja, hogy bizonyos vizsgálatot inkább sima sztk-s keretek között csináltass meg (mert neki nincs hozzá joga vagy gépe vagy bármi), akkor el kell menned sztk-s vizsgálatra is.
De alapvetően sok magándoki képes elvégezni minden vizsgálatot, vagy szerződésben áll egy-egy kórházzal és oda elküld.
A védőnő nálunk meg nem jogosult semmire igazából, úgyhogy csak vizeletet nézett és megmért. Ennyi.
De mint látod ezerféleképp tartják jónak a doki, és mások a szokások is.
Nekem amúgy az teljesen megfelelt, hogy volt egy magándokim, akik alaposan kivizsgált havonta, de a terhesgondozóban is megnéztek. Több szem többet lát alapon.
Magándoki nekem főleg azért volt, mert vele szerettem volna szülni is, és előtte jó volt hozzá járni, hogy megismerjem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!