Elég kényes kérdés, elolvasnátok?
Na és hosszú!
5 hetes kismama vagyok.
Volt egy fiúnk,kit sajnos elveszítettünk :(
Párom nem akart még babát,igy védekeztünk(megszakítás).
Én egyébként is szerettem volna.A fiúnknak idén tavaszra terveztük a tesót.Rendszeresen járok pszichiáterhez,hogy segítsen a feldolgozásban.Végül,mondta,hogy be kellene feküdjek a pszichiátriára,hogy kipihenjem magam és hogy kiszakítsanak a környezetből.Igy is tettem.2 hétre bevonultam.Hozzáteszem párom nem jár,úgy gondolja felesleges.Hónapok óta kérjük h menjen ő is,de max 2x volt.A kórházban derült ki,hogy babát várok,mert késett a menzeszem.Mikor az orvos mondta,alig hittem el,hisz "védekeztünk".Persze nagyon nagyon örülök neki,és tudta jól a picike,hogy mikor kell jönnie.
Mindenki örül a családban,hogy végre a sok negatív dolog mellett egy pozitiv is.Kivéve páromat.Ő abszolút nem örül neki,sőt el akarta vetetni(vagy még lehet akarja is).Engem okol,hogy átvertem és,hogy én nem védekeztem semmivel.(Hozzáteszem fogamzásgátlót nem szedhetek,gumira allergiás vagyok)Nagyon ellenséges mióta kiderült,hogy babát várok.Nagyon ellenzi,nem kérdez róla semmit ha megyek uh-ra,tulajdonképpen elmegy mellette.Ha rosszul vagyok vagy vannak terhességi tüneteim,sem érdeklik,sőt megmagyarázza,hogy nem attól van.Teljesen elhidegült tőlem,már egy puszit sem ad.Ennek már 3 hete.Mit tegyek?
Egyszerűen nem hagy örülni a babának!Pedig,nekem sok sok erőt ad.
Hány éves volt a kisfiatok?
Lehet, hogy nem jó ötlet, de ha már volt akkora, akkor talán érdemes lenne kipróbálni, hogy hátha megy a "nevetés". Újra megpróbálni mosolyogni, azokon a dolgokon amiket csinált vagy mondott. Remélem értitek, hogy mit akarok ezzel kifejezni. Nem önfeledt kacajt, hanem a szép napokra emlékező mosolyt.
Istenem :( Belegondolni is szörnyű... De mi történt egy ilyen pici gyerekkel? Bocsi, hogy megkérdezem, csak elképzelni nem tudom....
Szerintem adj időt a férjednek, de Én a babát nem vetetném el semmiképpen sem! Ha megszületik, és a kezébe tartja úgy is másképpen fogja gondolni a helyzetet!
Szia.Hát én itt bőgök a gép előtt.Sajnos mi is ugyan ebben a cipőben jártunk.Nekünk is jött egy angyalka egyből amit szintén csak én szerettem volna megtartani,apa szintén nem tudta feldolgozni a gyászt és őt sem nagyon érdekelte a terhességem.6.hónapban kezdett eljárni orvoshoz,teljesen magától.Szerintem látta hogy növekszik a pocak,ráadásúl megint kislányunk lett így biztos ő is elkönyvelte magában hogy őt a tesó küldte bár a mai napig nem beszél nekem az érzéseiről.A terápia segített neki így amikor mentünk szülni már nem a gyászos férjem volt hanem egy boldog apuka.Bentvolt a szülésnél és nagyon boldog volt.Adj neki időt,bár az nagy gond hogy nem szeretne segítséget hogy (túl élje) a gyászát.Ezt ki kéne beszélni és szakember segítségét kérnie.Kívánom nektek hogy boldogok legyetek és hogy a férjed megértse hogy ez nem megoldás amit most csinál veletek,bár ez egy nagyon nehéz dolog:(((
Isten áldjon meg titeket!
kedves kerdezo, en is ismerem a tortenetedet, mert meg emlekszem amikor errol irtal. azert tudom kulononskeppen elkepzelni a helyzeted mert a te fiad es az en lanyom most eppen egyidosek lennenek, es el se tudom kepzelni mit csinalnek ha tortenne vele valami. meg belegondolni is borszaszto hogy egy anya elveszitse a kicsi gyermeket, akit majdnem masfel evig szeretett, ovott, nevelgetett, aztan ennek hirteleb vege szakad. az en rosszcsontom itt jatszik mellettem, de ha csak arra gondolok, hogy tortenik vele barmi, osszeszorul a szivem. Igen, te anya vagy, barmi is tortenik, de a ferjeddel ez egy nehez folyamat lesz. szerintem attol fel a leginkabb, hogy ezzel a csopp pocaklakoval is tortenik valami, ezert nem meri szeretni, nehogy megint csalodnia kelljen. nem tudom hogy irjam le szepen, hogy ne fajjon, de talan ki kellene mennetek egyutt a kisfiatok sirjahoz (nem tudom szokatok e, vagy a ferjed szokott e), es megbeszelni a dolgot, es igen vele is, hozza is beszeljetek, hatha megenyhul a ferjed. valoban ez egy isteni jel, nem is vitas, a kisfiatok akarta hogy igy legyen, nem szabad hagyni hogy ez tegye tonkre a kapcsolatotokat, mert o sem ezt akarta volna. Talan mondd el a ferjednek, hogy azzal ahogy most viselkedik a kisfiatok emleket bantja, hogy ennek nem igy kene lennie, es ha szeret teged, akkor egyutt osszeszeditek magatokat. Esetleg ha idore van szuksege, vagy egyedulletre, hogy vegiggondolja magaban a tortenteket, akkor koltozz a csaladodhoz par napra, vagy hetre, hatha a tavolsag raebreszti arra, hogy mennyire szuksege van rad.
A leheto legjobbakat kivanom neked!
9 hónap nagyon sok idő. Lesz ideje elfogadni az új kisbabát, de felhőtlen örömet szerintem ne várj tőle. Az én férjem is rendkívül érzékeny ember, és a végletekig tartja magát, de végül mindig sikerül kibeszélnie ami bántja. Talán nem akar a szemedben elesettnek látszani, nem akarja, hogy megtudd mennyire retteg fél. Hiszen ő a férfi aki megvéd mindentől, és most nem tud segíteni. Talán téged félt, hogy mi lesz veled, ha esetleg megint történik valami (pl elvetélsz).
Tudom, hogy nem megoldást amit ő javasol, de a fájdalom és a kétségbeesettség sokszor kihozza az emberből a rossz gondolatokat is.
Minél jobban örülsz, szerintem annál jobban fog félteni.
Ha egy nagy sokk történik az emberrel, nehéz újra boldognak lenni. Te ugye más állapotban vagy, és a hormonoknak szerencse másként is éled meg a babavárást mint a férjed.
Tagad, és lehet még hónapokig tagadni fog. A gyásznak is vannak fokozatai ő most ért el a düh stádiumba, hiszen ő nem "ezt" a gyereket akarja.
Kitartást kívánok neked, és jó egészséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!