Ikerterhesség esetén lehet úgy dönteni hogy csak az egyik babát akarja valaki?
Mielőtt leszólnátok nem vagyok terhes!!!
Csak eszembe jutott hogy van e arra lehetőség ha valaki úgy döntene,mert bármilyen okból nem tudna egyszerre két/több babát vállalni.
És szerintem még az is jobb, már anyára és babákra nézve is, ha tényleg megszületnek mindketten aztán az egyiket örökbe adják. Mert így legalább egészségesek lesznek, és az anya is abban a tudatban van, hogy nem ölte meg a másik gyermekét, csak nem tudja bevállalni. Az meg, hogy mi alapján választ valaki a babái közül, és hogy utána, hogy könyveli el magában a lelki dolgokat azt ő tudja.
Szerintem, ha valaki ilyen helyzetbe kerül ez a normális megoldás, ha tényleg nem tudja vállalni mindkettejüket.
25 hkm
Párom apukájának a 2. házasságában nem akart összejönni a baba, úgyhogy lombik lett a vége és hármas ikrek sikerültek.:) Náluk is megkérdezték, hogy mindet meg akarják-e tartani, de ők megtartották mindegyikőjüket! Szóval ilyen esetben biztos van ilyen lehetőség.
Még ma is felmerül, hogy melyikőjüket ölték volna meg?:( Pedig már 15 évesek! Két fiú, egy lány.
2010-ben a 3. lombik alkalmával 3 embriót kaptam vissza. Legnagyobb ledöbbenésünkre mind 3 baba megtapadt (6-7. héten derült csak ez ki.)
Mivel 2 évvel korábban volt egy császárom (sürgősségi, nagy hasi műtétes) így orvosi indok miatt felvetették, felajánlották, hogy redukáljuk a babák számát.
Nem kívánom senkinek azt a lelki görcsöt, döntésképtelenséget, stresszt, hogy mégis mit tegyél, hogyan határozz, stb. Kockáztassam-e a saját életem esetleg (műtéti heg miatt), vagy a babákét, hogy mivel 3-an vannak túl korán jönnek világra.
Végül döntöttünk a redukció mellett. Aztán mikor mentünk az esedékes UH-ra, az egyik baba már nem élt, így a redukálásra végül nem volt szükség. Pedig akkor fixáltuk volna az időpontot. Az ikreket aztán simán bevállaltam. Most 19 hónaposak, 37. hétre születtek, császárral, és sokszor eszemben van a 3. baba még most is.
Furcsa módja a természetnek, hogy ő döntött helyettünk? 9-10. héten történt a magzatelhalás.
Abban az esetben, HA sor került volna a redukcióra, lelkiismeretes ember lévén sosem tudtam volna megemészteni a döntésemet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!