Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ikerterhesség esetén lehet...

Ikerterhesség esetén lehet úgy dönteni hogy csak az egyik babát akarja valaki?

Figyelt kérdés

Mielőtt leszólnátok nem vagyok terhes!!!

Csak eszembe jutott hogy van e arra lehetőség ha valaki úgy döntene,mert bármilyen okból nem tudna egyszerre két/több babát vállalni.

2012. júl. 24. 16:30
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Igen arra gondoltam amit az utolsó írt. Természetesen én sem értek vele egyet,és soha nem tennék ilyet ha egészségesek a magzatok!
2012. júl. 24. 18:20
 12/16 anonim ***** válasza:
Elég nagy a kockázata ebben az esetben annak, hogy a másik se maradjon meg. Igazából csak akkor csinálják, ha veszélyezteti a másik életét vagy valam igond van vele, hobbiból nem.
2012. júl. 24. 18:29
 13/16 anonim ***** válasza:

És szerintem még az is jobb, már anyára és babákra nézve is, ha tényleg megszületnek mindketten aztán az egyiket örökbe adják. Mert így legalább egészségesek lesznek, és az anya is abban a tudatban van, hogy nem ölte meg a másik gyermekét, csak nem tudja bevállalni. Az meg, hogy mi alapján választ valaki a babái közül, és hogy utána, hogy könyveli el magában a lelki dolgokat azt ő tudja.

Szerintem, ha valaki ilyen helyzetbe kerül ez a normális megoldás, ha tényleg nem tudja vállalni mindkettejüket.

25 hkm

2012. júl. 24. 19:38
 14/16 anonim ***** válasza:

Párom apukájának a 2. házasságában nem akart összejönni a baba, úgyhogy lombik lett a vége és hármas ikrek sikerültek.:) Náluk is megkérdezték, hogy mindet meg akarják-e tartani, de ők megtartották mindegyikőjüket! Szóval ilyen esetben biztos van ilyen lehetőség.

Még ma is felmerül, hogy melyikőjüket ölték volna meg?:( Pedig már 15 évesek! Két fiú, egy lány.

2012. júl. 24. 19:39
 15/16 anonim ***** válasza:
Nekem ikreim vannak és amikor terhes voltam megkérdezte tőlem egy illető, hogy mindkettőt megtartjuk? Hááát, köpni nyelni nem tudtam, nemhogy válaszolni. Még csak a gondolata sem fordult volna meg soha a fejemben. Most ismét terhes vagyok, most viszont imádkoztam, hogy remélem egyedül van, de ha a sors úgy adná ismét kettő, hát örömmel vállalnánk úgy is!
2012. júl. 24. 20:13
 16/16 Kis-csillag válasza:

2010-ben a 3. lombik alkalmával 3 embriót kaptam vissza. Legnagyobb ledöbbenésünkre mind 3 baba megtapadt (6-7. héten derült csak ez ki.)

Mivel 2 évvel korábban volt egy császárom (sürgősségi, nagy hasi műtétes) így orvosi indok miatt felvetették, felajánlották, hogy redukáljuk a babák számát.

Nem kívánom senkinek azt a lelki görcsöt, döntésképtelenséget, stresszt, hogy mégis mit tegyél, hogyan határozz, stb. Kockáztassam-e a saját életem esetleg (műtéti heg miatt), vagy a babákét, hogy mivel 3-an vannak túl korán jönnek világra.

Végül döntöttünk a redukció mellett. Aztán mikor mentünk az esedékes UH-ra, az egyik baba már nem élt, így a redukálásra végül nem volt szükség. Pedig akkor fixáltuk volna az időpontot. Az ikreket aztán simán bevállaltam. Most 19 hónaposak, 37. hétre születtek, császárral, és sokszor eszemben van a 3. baba még most is.

Furcsa módja a természetnek, hogy ő döntött helyettünk? 9-10. héten történt a magzatelhalás.

Abban az esetben, HA sor került volna a redukcióra, lelkiismeretes ember lévén sosem tudtam volna megemészteni a döntésemet...

2012. júl. 27. 14:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!