A reggeli cukor értékem mindig magasabb. Mit egyek, hogy ne vigye föl?
Figyelt kérdés
Ma rozskenyeret vettem, hátha...Felvitte 8,4-re. Szerintem nem is rozskenyér volt.:( Nem volt ráírva semmi, csak hogy rozskenyér. Vidéken vagyunk, itt a helyi kenyér sütödéből vettem. Azt mondták, ki kell kísérletezni, mi az ami nem viszi föl. Most annyira rosszul érzem magam. Hozzáteszem, eddig az itthoni méréseim a határérték alatt volt mindig. De ez a mai...Voltatok ti is így. Nehogy a babámnak miattam valami baja legyen! Mit egyek reggelire? Van ötletetek?2012. júl. 24. 10:19
11/17 A kérdező kommentje:
Te mindig kenyeret eszel reggelre?
2012. júl. 24. 16:55
12/17 Sókristály válasza:
Nálam egyedül a Volkorn kenyér (Tesco) vált be, illetve válik be a mai napig is, mert nekem 2-es típusú diabéteszem van, így non stop a diéta.
A 40 g-ot én is soknak érzem, terhesség alatt 30-ra volt belőve, és 20-ra a tízórai, de mivel ez sem volt jó, fel lett cserélve a két mennyiség, csak a Volkorn maradt :-)
A legvégén meg úgy volt, hogy reggelire 10g, aztán 20 perc pihi, majd a másik 10 g. Mint egy kismadár.
De nyugi, egy egy magasabb érték még nem árt a babának, az alkalmankénti nagyon alacsony sokkal veszélyesebb. én ezért szerettem pótvacsira a Jó reggelt kekszet.
Azt meg úgyis tudod, hogy tejtermék felejtős délelőtt 10-ig.
13/17 A kérdező kommentje:
Köszi szépen sókristály. Megpróbálom én is a Volkorn kenyeret. Hátha...Egyéni tolerancia kérdése, ki kell tapasztalnom. Ma reggel egy szelet tk jó kenyeret ettem padlizsánkrémmel (este grillezte férjem nekem), pici paradicsom és 20 g zabkorpa kása. Itt tanácsolta egyik anyuka, meg is fogadtam a tanácsát. Ittam fél liter citromos teát, és az 1 órás mérésem 6.9 lett. Nem rossz, de lehetne jobb is. Ez pont a határ. Szívesen fogadok jó tanácsokat, hátha tudunk egymásnak segíteni. Pótvacsira ma kipróbálom az 1 szelet tk kenyeret, hátha jobb lesz tőle a reggeli értékem. Amúgy az éhgyomri az 4,7 lett. Minden nap ennyi.
2012. júl. 26. 09:56
14/17 anonim válasza:
Lehet nem leszek népszerű.. Vegyél update kenyeret nem viszi fel.
15/17 A kérdező kommentje:
Igen, mondta a diatetikus is, de azt mondta, hogy valakinek meg az viszi föl. Ki kell próbálni. Már írta előtted is egy anyuka, hogy neki az vált be.
2012. júl. 26. 12:04
16/17 anonim válasza:
szia, én vagyok a búzakorpás válaszoló:). a helyedben kihagynám az esti kakaót, mert a tej alapból nagyon megdobja az inzulint, illetve mogyoró helyett inkább mandulát egyél. Nekem a dietetikus azt mondta, hogy az olajos magvak és hasonló társaik kimondottan jót tesznek, kivéve: mák, gesztenye, kesudió, földimogyoró. A mandulát (1-3 marék) kifejezetten ajánlotta, csökkenti az inzulinszintet állítólag. És ha nem vagy rosszul, ki is hagyhatod az utóvacsorát, én sosem szoktam kétszer enni.
17/17 A kérdező kommentje:
A dietetikus mondta, hogy fontos szerepe van a pótvacsinak, ezért is egyek lassú felszívódású dolgot. Ő is egy szelet tk kenyeret javasolt. Ma kipróbálom azt, tejet nem fogok inni. Ma vettem ceres tk kenyeret a tescóban, reggel kipróbálom. Bármilyen jó tanácsot várok, hátha nekem is segít. Köszönöm az eddigieket is anyuka társak.
2012. júl. 26. 21:05
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!