Elsö védönöi találkozáskor kapok kismamacsomagot? kb mik lesznek benne? milyen vizsgálatok lesznek? Kedden megyek 10 (hetes terhesen)
Lesz benne egy könyvecke a terhességről, valamilyen kismama újság, szórólapok talán.
Védőnő ki fog kérdezni: te adataid, férjed munkahelye, első mensi, utolsó mensi, hanyadik terhesség, kb. ezeket, és beírja a kiskönyvbe.
Vizsgálatok, amik lesznek: (legalábbis nálam így volt): vizelet vizsgálat tesztcsíkkal (érdemes otthonról vinni), vérnyomás-, és testsúlymérés.
Felicitas csomag első részét kaptam: benne a Várandós mamák tanácsadójával, 1-2 újság (Kismama), kuponfüzet, mappa a papíroknak, leleteknek.Azt hiszem kb ennyi volt benne.
Vizsgálatok: vizeletvizsgálat (minden alkalommal), vérnyomás-, súlymérés. Kikérdez minden adatot rólad, apukáról, családban milyen betegségek vannak. Valamint nekem kiadta már az első vérvételekre a beutalót.
Nálunk sosincs vizeletvizsgálat, pedig 21 hetes múltam.
Igaz, minden vérvételkor vinnem kell vizeletet is, de a védőnőm nem foglalkozik ilyennel, ez gondolom minden védőnőnél eltérő.
Súly-, vérnyomásmérés viszont mindig van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!