6 hetes terhes vagyok, a napokban megyek az első orvosi vizsgálatra. Mire számíthatok? Milyen vizsgálatok lesznek?
Elöször is a doki megvizsgál kézzel:-megnézi a méhszájadat
-kenetet vesz rákszürésre vagy ha van panaszod akkor fertözésre is Utána jön az ultrahang/nekem hasi volt/de ez kórházanként változó lehet.Ilyenkor már lehet látni a petezsákot...Kikérdez az orvos hogy milyen betegségeid voltak,szedsz-e valami gyógyszert van-e valami panaszod stb.Ezután lehet hogy felvesz terhesgondozásra de ez is változó valahol csak a következö vizsgálatkor adnak papirt róla! Boldog babavárást kivánok!! Vigyázz magadra!! 12 hetes kismama
Nálam így volt: éhgyomorra vérvétel (vmi hormon mennyiségét nézték meg), aztán hüvelyi UH. Szépen látszódott a babuci, és a szivecskéje is vert már, a kedvemért a doki ránagyított, én meg majdnem elbőgtem magam.
8. héten szintén megnéztek hüvelyi UH-gal, aztán a 12. héten volt a rákszűrés (pici vérzés ilyenkor szokott lenni, oda betétet is vigyél majd), és hasi UH. A 13.héten volt a vérvétel (vagy 5 fiolával levettek) és vizelet vizsgálat. Utána picit békén hagynak, majd jönnek újabb vizsgálatok, de az a jövő zenéje.
Sok boldogságot!
én fogadott orvoshoz mentem rögtön és 6 hetes 5 napos voltam. csakis hasi UH volt, utána 2 hét múlva visszarendelt és akkor is csak az volt. Utána mentem védőnőhöz a 9. héten. majd sorra a többi vizsgálatokra.
Minden jót. 36 hetes kismama
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!