Mikortól nem számít koraszülöttnek egy baba?
Én úgy tudom a betöltött 37. hét után....
33 hkm
Ezeknek a kritériumoknak kell megfelelnie:
37. betöltött hét után születik, 2500gr vagy afeletti, 45cm vagy afeletti.
Akármelyik nem felel meg a kritériumnak, kora szülöttnek minősítendő.
Szia!
Úgy van,ahogy az utolsó válaszoló írta.
Még 36hét 6 naposan is koraszülöttnek számít a baba,még akkor is,ha teljesen egészséges,megfelelő az állapota és nem igényel koraszülött ellátást. (ezt onnan tudom,mert a kórházban a szobatársam 36 hét 5naposan visszatartáson volt bent,és a doki mondta neki a viziten)
29hkm
Ez akkor valami új,hogy a betöltött 37 hét után csak.
Én 2010 ben szültem és nagyon utánanéztem mindennek,nagyon jól emlékszem,hogy a betöltött 36 hét után,már nem minősítik koraszülöttnek,ha csak nem a súlya nem éri el a 2500 grammot.Annál kisebb babát korababának minősítenek.
Ismerősömnek adoptál gyereke van,40 hétre született 2440 grammal,40 akármennyi centivel.Koraszülöttnek nyilvánították.
Gondolom,azért tették magasabbra a mércét,mert a finnyáskodó anyukák,akik elég pénzel bírtak megfizetni a dokikat,szinte azonnal ahogy betöltötték a 36 hetet beindítatták a szülésüket.Kockáztatva evvel a gyermek egészségét és fejlődését.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!