Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Másnál is ez van? 17hetes...

Másnál is ez van? 17hetes terhes vagyok. Kicsit ha dolgozgatok a kertben vagy hajolgatok többet megfájdul a hasam alja. Pihenek eggyet és elmulik. Miért van ez?

Figyelt kérdés

2012. júl. 18. 14:39
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Szia.Az első terhesség során sokakban felmerül a kérdés miért fáj?Azért,mert növekszik a méh,ami nyomja a hasfalat,számos ideget,a belső szervek belek is rendeszkednek kissé.Vékonyodik a hasfal izomzata,nyúlnak a tartásért felelős szalagok.A te méhed,még nagyon lent a has aljában található és minden hajolás nyomódással jár,amitől feszül a pocak és okoz kellemetlen "nyilaló"érzést,ami megszünik,ha néhány percre egyenesen tartod magad.Elérkezett az az idő,amikor már inkább gugolj,vagy térdepelj,hogy kevesebb terhelésnek legyen kitéve a hasad.További jó babavárást kívánok.

17h.km.

2012. júl. 18. 14:47
 2/2 anonim ***** válasza:

SZia!

Én a helyedben nem hajolgatnék, nem tesz túl jót. Inkább guggolj, vagy ülj le egy kissámlira, ha a kertben munkálkodsz (mondjuk gyomlálsz), és tedd terpeszbe a lábad, hogy legyen helye a pocinak. Azért fáj a hasad, mert megerölteted, neki már nem szabad ilyen mozdulatokat végeznie.

Rám többször is rámszólt az anyósom, már az elején, hogy ne hajolgassak, de most már egészen hozzászoktam, hogy inkább leguggolok, mert akkor nem szorítom/nyomom meg a hasam.

Vigyázz magatokra!!!

21 h km

2012. júl. 18. 15:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!