Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Láthat vérrel teli eseményeket...

Láthat vérrel teli eseményeket ha megkértem végig a fejem mellett legyen? Ha még én sem merek megnézni szülési videot, akkor neki ez szükséges? Ti nézettetek a párotokkal?

Figyelt kérdés
2012. júl. 9. 15:37
 1/9 anonim ***** válasza:
más szülését nézni külső szemlélőként sztem nem jó ötlet . a baba feje lehet véres de sztem inkább rád fog figyelni a férjed nem kigúvadt szemmel az alvázadat bámulja majd
2012. júl. 9. 15:43
 2/9 anonim ***** válasza:
48%

Nézd Kérdező, én pl. felnőtt ember vagyok, a párom azt tud "nézetni" velem, amit én is meg akarok nézni. Szóval szerintem ne te akard eldönteni, hogy a párod mit akar megnézni és mit nem, majd ő frankón eldönti maga, hogy mire kiváncsi, mi fér bele neki.

És nem, átlag esetben a fejnél állva nem láthat "véres eseményeket"...

2012. júl. 9. 15:44
 3/9 A kérdező kommentje:
Nézd Kedves Válaszoló! képzeld felnött ember vagyok énis,akármennyire érdekes. és nem ugy kell elképzelni a helyzetet,hogy leültetem befenyitve,lekötözöm h márpedig végignézed... De megkérdeztem,aztmondta neki mindegy...ezért kérdeztem h ez szükséges-e,de ha neked kötözködös kedved van,akkor ezt tedd máshol,hiszen ugyis felnött ember vagy.
2012. júl. 9. 15:54
 4/9 anonim ***** válasza:
A férfiak nem úgy "működnek"mint mi :) tehát egy idegen nő szülése,a többséget vagy hidegen hagyja,vagy rosszul van ,és meghatottan elsírni magát sem fogja tőle stb. De a saját párja/gyermeke az teljesen más,hiszen érzelem fűzi hozzátok!Az egyedi határait persze te/ő tudjátok,semmit nem kötelező nézni,amit te vagy ő nem akar,ez majd a szülőszobán fog alakulni :) hallottam már előtte pánikoló férjet,élesben kibukkanó babafejet simogatni :)
2012. júl. 9. 17:02
 5/9 anonim ***** válasza:

Én nem nézetnék vele (nem is tudnám ilyesmire rávenni).

Eddig két szülésemnél volt jelen, most várjuk a 3.-at. Az elsőnél eldöntöttük, hogy csak a vajúdásig marad benn, aztán a kitolási szakban kimegy, de végül maradt (a fejemnél) és annyira szép élményként élte meg, hogy a második babánknál már nem is volt kérdés, hogy végig velem lesz. Egyedül a köldökzsinór elvágására nem vállalkozott.

Minden férfi más, és máshogy hat rá a szülés élménye. Hallottam olyanról, aki utána elhidegült a párjától, ezért ezt szerintem csakis neki kell eldöntenie, nem szabad ráerőltetni semmit.

Ha a fejednél marad, max a baba enyhén véres testét látja amikor a mellkasodra teszik, de szerintem akkor egy szülő sem arra figyel, hogy mennyire maszatos a csöppség.

Férjem is inkább azt nézte, hogy kire hasonlít, milyen pici, stb. Ilyenkor ők is megkönnyebbülnek, hogy minden oké . Miután elvágták a köldökzsinórt, elvitték a babót a "salátamosóba" ahogy a férjem nevezte és utána neki adták oda, hogy ismerkedjenek. Ezalatt megszültem a lepényt,összevarrtak, tehát a véresebb jeleneteknél ő nem is volt jelen, hanem babázott.

Szülési videót én sem néztem előtte, és nincs is értelme szerintem mert minden szülés más. Lehet, hogy látsz egy borzalmas nehéz szülést és emiatt feleslegesen beparázol, vagy látsz egy gyors, könnyűt és ha a tied esetleg nehezebb lesz, csalódott leszel, mert nem erre számítottál.

Én mindenesetre gyors, könnyű szülést kívánok neked és sok boldogságot a babával.

2012. júl. 9. 19:51
 6/9 anonim ***** válasza:
Mi pont tegnap beszéltük a párommal, és azt mondta nem szeretne bejönni, hanem kint vár a szülőszoba elött. Igazából bennem is vannak kétségek hogy szeretném-e hogy ottlegyen bent, első baba lesz és még nincs tapasztalatom mi lesz és én is félek kicsit. Talán majd akkor és ott úgy döntünk hogy jobb ha velem van.
2012. júl. 9. 20:09
 7/9 anonim ***** válasza:

A párommal nézettem egy videót, csak hogy képet alkothasson. Szegénynek kigúvadt a szeme, de továbbra is azt mondta, be akar jönni, de ő bizony nem néz oda, az tuti.

Aztán nem bírta ki, megnézte, és ott szurkolt nekem, hogy gyerünk édesem, már látom, hogy jön, mindjárt kint van kitartás:) A köldökzsinórt is ő vágta el.

Most várjuk a másodikat, és megint jönni szeretne.

Nekem nagyon sokat segített hogy ott volt, így én nagyon örülök, hogy megint jön:) Most viszont azt mondta, nézni akarja én mondtam, hogy ne, de nyilván azt csinál bent, amit szeretne (engem akkor sem tudott már meghatni, hogy nézi vagy nem, már mindegy volt, mit csinál, csak bújjon ki a kicsi:)

2012. júl. 10. 07:36
 8/9 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező, 2-es "kötekedő" vagyok:)

Egyfelől azt kellene tényleg megértened, hogy nem létezik olyan általánosságban, hogy "szükséges" vagy "nem szükséges", tök egyedi, hogy kinek mire van szüksége.

Másfelől kérdezhetsz érdemben nyugodtan, férfiként én is láttam szülést, szemből, premier plánban is, és volt ugye ebből olyan is, amikor legelőször láttam... egyébként meg még a 80-as években, amikor ez nálunk újdonság volt, dolgoztam olyan szülészeti osztályon, ahol voltak apás szülések, abból is láttam nem 1-et, a kiájulótól az orvos háta mögül a kibukkanó fejet lelkesen videózóig mindenfélét:)

Na, ezért is "kötekedek" nyugodtan veled, hogy NINCS általános recept...

Mondjuk annyit tudok számodra mégis általánosságot mondani, hogy a férj többnyire akkor szokott rosszul lenni, ha nincs semmi teendője ami lefoglalja, unatkozik, és "ráér" rosszul lenni... a másik tanács, hogy azért egy flaska ásványvizet mindenképp vigyen magával, saját célra...

2012. júl. 10. 10:21
 9/9 anonim ***** válasza:

Ja, és még annyit általánosságban arról is, amit az előbb írtam, hogy teljesen más, ha valaminek a részese vagy, "benne vagy", vagy ha a bámészkodó szerepe jut neked... (x db műtétben meg boncolásban vettem részt, de a moziból öklendezve menekültem ki a Britannia gyógyintézet c. filmről:))))

Ez azért fontos, mert bizony, ha anyuka "becsábítja" a párját szülni, akkor az ő feladata, hogy be is vonja (meg azért ebben a szülésznő is szokott segíteni, ha olyan), hogy ne maradhasson meg unatkozó bámészkodónak. Nem tudom, ez így érthető-e, de ha nem találja fel magát, "feladatot" kell neki adni... és felhívni a figyelmét, hogy ha úgy érzi, NEM SZÉGYEN KIMENNI LEVEGŐZNI akár.

Na, ilyenek...

2012. júl. 10. 10:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!