A fogorvos adhat-e érzéstelenítőt a terhesség alatt és ha igen, akkor hányadik hétig?
Szia!
Nyugodtan adhat érzéstelenítőt, már van olyan is,ami kimondottan kismamáknak készült.
Egyedül röntgeneztetni nem szabad a fogadat, bármi mást lehet:)
Első vagyok...
Direkt írtam, hogy van direkt kismamáknak való érzéstelenítő. Csak lehet,hogy a dokinak be kell szerezni előtte.
Én eleve lidocain érzékeny vagyok, így nekem másfajta szuri kell. (még szüléskor gátmetszéshez is én vittem az érzéstelenítőt...)
Igen, valóban van többfajta érzéstelenítő, van olyan is, amit "elvileg" adhatnának kismamáknak is. Nekem viszont a dokim azt mondta, hogy ha kibírom akkor inkább nem adna, mert arra még semmilyen bizonyíték nincs, hogy tényleg nem árt a babáknak, főleg az első 12 hétben, amikor még nagyon sok mindene fejlődik.
Nem mondom, hogy életem legszebb emlékei közé tartoznak azok a töméscserék, de hát túléltem.
szia.
az én fogorvosom a harmadik trimeszterben kezeli azokat a kismamákat, akiknek nem akkut a problémájuk.ha az, akkor ad érzéstelenítőt.természetesen röntgen nem lehet, így ha gyökérkezelni kell, akkor azt csak a terhesség után tudja teljesen befejezni.én jövő héten megyek koronacserére.30 hetes km
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!