Kismamák, járt valaki így?
Ma voltunk babamozin.
Az csak egy dolog, hogy a kisfiam a fütyijén kívűl semmi mást nem mutatott meg, mivel a keze és a lába is a feje elött volt :) Na sebaj, jövő pénteken visszamegyünk hátha akkor nagyobb sikerrel járunk.
Namost. A menzesz szerint 26+4 naposak vagyunk ma.
De a méretei alapján nagyon nem :D
Leírom:
BDP: 74,2mm
HC: 263,4mm
AC: 239,2mm
FL: 51,1mm
Becsült súly: 1169gramm
A szonográfus szerint legalább a 27ik hét végén járunk ezek szerint.
Szerintetek nagy baba (szülei sem kicsik :) ) , vagy el lett számítva és nem 26 hetes?
Köszönöm
Ez nem nagy különbség, ennyi simán belefér.
Ha jól számolom, 8-9 nap. És simán lehet, hogy picit nagyobb az átlagnál, plusz egy-két napot elszámoltak a terminusoddal.
Van, hogy kisebb, van, hogy nagyobb a koránál, de ez nem jelent semmit! Ettől nem kell feltétlenül megijedni!
40 hkm
Köszi :) Ezek szerint simán elszámolhattak akár egy hetet is? Persze meglehet h ennyi idős, csak nagy baba :)
Nem íjjedtem meg, csak úgy furcsálltam :)
Az én drága kisfiamat mindig két héttel nagyobbank mérték a koránál. Viszont most valahogy visszavett és mégsem lesz óriás baba.:)
Szóval nyugalom ettől még nincsen semmi baj.
37hkm
A mensi szerint 26.héten voltunk fiammal, a szonográfus 27 hetesnek mondta.Mi is magasak vagyunk.
Kisfiam 39.héten született 3050g-al, szóval ha még 1 hetet bent marad, akkor sem lett volna óriás bébi.
Ne aggódj,nem nagy az eltérés:)
Nekem végig 2 héttel kisebbnek mérték a nagyobbikat, kiírt napon született 3900grammal és 56 centivel.
Másodikat egy héttel mérték kisebbnek, a 39. héten (!) született 4250grammal és 60 centivel.
Nem nagyon foglalkozom az ilyen adatokkal már. :D
Most 23 hetes vagyok, elvileg napra pontosan akkora amekkorának lennie kell. Már azon sem csodálkoztam, mikor mérték a gyereket és az egy héttel hamarabbi uh-hoz képest kisebb értékek jöttek ki. Ez nagyon nagy precizitást igényel, 1-2 mili elmozdulás napokat jelent!
Köszönöm a válaszokat!
Igen, ezen Én is gondolkoztam, hogy azért olyan rettentő pontosan nem lehet mérni őket, mert ált. mozognak, vagy már nem is férnek bele a képbe :)
Csak úgy meglepődtem mikor kérdezte a szonográfus- aki egyébként nagyon profi- hogy biztos, hogy a 26ik hét végén járunk és nem a 27-ken?
Aztán kérdeztem tőle hogy most melyik héttel számoljak? Persze, egy hét ide vagy oda nem olyan sok, de azért mégis :) Szerintetek?
6-os vagyok!
Mindig a mensi vagy a 12. heti uh szerint, mert csak az a pontos! Ilyenkor ez már inkább genetika, vagy "elmérés", erre ebben a korban már nem szabad alapozni, lásd az én példám. ;)
A 26+5hét pont az Ő 12hetes eredményeik alapján lett számolva.,
Vagyis náluk voltam 12hetes UH-n, meg Down-kór szűrésen, és azóta aszerint van számolva a terhességi hét, hogy Ők akkor mit állapítottak meg.
Egyébként a szonográfus is elmondta,hogy ez már nem pontos, a legpontosabb a 12hetes UH, ott még belefér a képbe :)
Köszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!