Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kismamák, járt valaki így?

Kismamák, járt valaki így?

Figyelt kérdés

Ma voltunk babamozin.

Az csak egy dolog, hogy a kisfiam a fütyijén kívűl semmi mást nem mutatott meg, mivel a keze és a lába is a feje elött volt :) Na sebaj, jövő pénteken visszamegyünk hátha akkor nagyobb sikerrel járunk.

Namost. A menzesz szerint 26+4 naposak vagyunk ma.

De a méretei alapján nagyon nem :D

Leírom:

BDP: 74,2mm

HC: 263,4mm

AC: 239,2mm

FL: 51,1mm

Becsült súly: 1169gramm

A szonográfus szerint legalább a 27ik hét végén járunk ezek szerint.

Szerintetek nagy baba (szülei sem kicsik :) ) , vagy el lett számítva és nem 26 hetes?

Köszönöm

2012. júl. 6. 21:15
 1/9 anonim ***** válasza:

Ez nem nagy különbség, ennyi simán belefér.

Ha jól számolom, 8-9 nap. És simán lehet, hogy picit nagyobb az átlagnál, plusz egy-két napot elszámoltak a terminusoddal.

2012. júl. 6. 21:18
 2/9 anonim ***** válasza:

Van, hogy kisebb, van, hogy nagyobb a koránál, de ez nem jelent semmit! Ettől nem kell feltétlenül megijedni!

40 hkm

2012. júl. 6. 21:30
 3/9 A kérdező kommentje:

Köszi :) Ezek szerint simán elszámolhattak akár egy hetet is? Persze meglehet h ennyi idős, csak nagy baba :)

Nem íjjedtem meg, csak úgy furcsálltam :)

2012. júl. 6. 21:34
 4/9 anonim ***** válasza:

Az én drága kisfiamat mindig két héttel nagyobbank mérték a koránál. Viszont most valahogy visszavett és mégsem lesz óriás baba.:)

Szóval nyugalom ettől még nincsen semmi baj.

37hkm

2012. júl. 6. 21:49
 5/9 anonim ***** válasza:

A mensi szerint 26.héten voltunk fiammal, a szonográfus 27 hetesnek mondta.Mi is magasak vagyunk.

Kisfiam 39.héten született 3050g-al, szóval ha még 1 hetet bent marad, akkor sem lett volna óriás bébi.

Ne aggódj,nem nagy az eltérés:)

2012. júl. 6. 22:04
 6/9 anonim ***** válasza:

Nekem végig 2 héttel kisebbnek mérték a nagyobbikat, kiírt napon született 3900grammal és 56 centivel.

Másodikat egy héttel mérték kisebbnek, a 39. héten (!) született 4250grammal és 60 centivel.

Nem nagyon foglalkozom az ilyen adatokkal már. :D

Most 23 hetes vagyok, elvileg napra pontosan akkora amekkorának lennie kell. Már azon sem csodálkoztam, mikor mérték a gyereket és az egy héttel hamarabbi uh-hoz képest kisebb értékek jöttek ki. Ez nagyon nagy precizitást igényel, 1-2 mili elmozdulás napokat jelent!

2012. júl. 7. 07:56
 7/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Igen, ezen Én is gondolkoztam, hogy azért olyan rettentő pontosan nem lehet mérni őket, mert ált. mozognak, vagy már nem is férnek bele a képbe :)

Csak úgy meglepődtem mikor kérdezte a szonográfus- aki egyébként nagyon profi- hogy biztos, hogy a 26ik hét végén járunk és nem a 27-ken?

Aztán kérdeztem tőle hogy most melyik héttel számoljak? Persze, egy hét ide vagy oda nem olyan sok, de azért mégis :) Szerintetek?

2012. júl. 7. 08:26
 8/9 anonim ***** válasza:

6-os vagyok!

Mindig a mensi vagy a 12. heti uh szerint, mert csak az a pontos! Ilyenkor ez már inkább genetika, vagy "elmérés", erre ebben a korban már nem szabad alapozni, lásd az én példám. ;)

2012. júl. 7. 08:30
 9/9 A kérdező kommentje:

A 26+5hét pont az Ő 12hetes eredményeik alapján lett számolva.,

Vagyis náluk voltam 12hetes UH-n, meg Down-kór szűrésen, és azóta aszerint van számolva a terhességi hét, hogy Ők akkor mit állapítottak meg.

Egyébként a szonográfus is elmondta,hogy ez már nem pontos, a legpontosabb a 12hetes UH, ott még belefér a képbe :)

Köszi!

2012. júl. 7. 08:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!