Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Anyukák, és kismamák. Most...

Anyukák, és kismamák. Most tényleg bármikor megszülhetek? Más hasonló cipőben jár vagy járt-e esetleg?

Figyelt kérdés

A tüneteim, hogy éjszaka például nagyon lassan és nehezen tudok egyik oldalamról a másikra átfordulni, mert annyira feszít és fáj lent a hasam. Mintha leszakadna.

Napközben is sokszor van ez, főleg fekvés és ülés után. Nem tudok kiegyenesedni, annyira lehúz a hasam.

Védőnőm szerint ez miatt már akár holnap is megindulhat a szülés.

Ez igaz? 37 hetes vagyok.

2011. febr. 23. 10:25
 1/10 kisnita ***** válasza:

Lényegében nem mond hülyeséget a védőnőd mert a beöltött 36. hét után bármikor megindulhat a szülés. De ez a "tünet" nem kifejezetten a szülés közeledtét jelzi. Nekem a 28. héttől ugyan ez meg volt mégis 42. hétre szültem. Ha ezen kívül más panaszod nincs, nem ment a nyákdugód, stb akkor még nem kell készülnöd, hogy holnap vagy a napokban szülsz.

Minden jót és könnyű szülést!

Üdv. 19 hós anyuka

2011. febr. 23. 10:28
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

A védőnődben egy jós veszett el...

Ezek jellemzően minden terhesség végén előforduló problémák a kismamáknál. Azt, hogy pontosan mikor fogsz szülni, még az orvosod se tudja előre megmondani az NST/CTG leleteid alapján se... Ismerek olyat, aki délelőtt volt NST-n, a gép nem mutatott semmit, a doki azt mondta, ebből még nem lesz szülés... Ahogy hazaértek, beindultak a fájások (28 km-re van a kórház!), rögtön 5 percesek... így fordultak is vissza... 5 óra múlva a kezében volt a babája :)

Különben a betöltött 36. hét után tényleg bármikor szülhetsz, de ez nem azon múlik, milyen kellemetlenségeket érzel :) Minden jót!

2011. febr. 23. 10:32
 3/10 anonim ***** válasza:

Ezt nem lehet tudni.

4 gyereket szültem.Az elsőt 1 héttel később,a másodikat 2 héttel előbb a harmadikat napra pontosan s a negyediket azt hittem,hogy 2 héttel előbb érkezik a hasam mérete miatt s már alig bírtam menni,erre 4 nappal túlhordtam s úgy indították meg a 4300 és 62 cm-es"kisfiamat",aki ma már 14 hónapos nagyfiú.

2011. febr. 23. 11:06
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Úristen! Minióriás! 62 centi? Az enyén 49 volt, és 3300g.

nem bántásból, de meglepett. Természetes úton?

Bocsánat az off-ért. Ezen túl kell tennem magam.

Na, a lényeg. Legyen készen a kórházi cucc, telefon feltöltve, széles mosoly! A finishben vagy! Nem kell idegeskedni, ha jól felkészülsz, nem lesz baj!

Szurkolok!

Amúgy még simán túlhordhatod, ez nem azt jelenti, hogy mindjárt kijön a baba.

Gratulálok!

2011. febr. 23. 11:18
 5/10 anonim ***** válasza:

Nekem "csak" 57 és 56 centis babáim születtek, de egyáltalán nem tűntek nagynak.

Pedig a súlyuk is megvolt hozzá rendesen:-)))))

2011. febr. 23. 12:02
 6/10 A kérdező kommentje:

Gratulálok az babákhoz!!

Védőnőm úgy gondolta, hogy ezek miatt a tünetek miatt indulhat be a szülés. Előjelei.

Azzal én is tisztában vagyok, hogy a 37-ik héttől akár már holnap is szülhetek. Csak mivel vannak ezek a nehézségeim, ez már azt jelenti, hogy nem húzom sokáig.

Köszönöm a megnyugtató válaszokat.

:)

2011. febr. 23. 12:28
 7/10 anonim ***** válasza:

Nekem pont tegnap óta vannak hasonló (lehet, hogy ugyanolyan) tüneteim. Én is úgy érzem gravitáció hatására, mintha ki akarna onnan minden szakadni (alhas tájéka). Laikusok 2 dologra tippelnek: vagy beilleszkedett a baba, vagy nyílik a méhszájam. Holnap megyek (csoszogok) dokihoz - kíváncsi vagyok.

37+6 hetes km

2011. febr. 23. 12:59
 8/10 anonim ***** válasza:
ÉN is 4-szer szültem, de ez még bizony nem a szülés kezdetét jelzi, csak hogy már a vége felé vagy, nehéz a poci... Attól függetlenül beindulhat a szülésed, de nem ebből az okból, ezzel mindenki igy van a vége felé már.
2011. febr. 23. 13:04
 9/10 anonim ***** válasza:
1. vagyok, szintén 4x szültem. Természetes, ha az utolsó hetekben már olyan semmi se jó, itt is ott is fáj érzésed van. De ezek még nem azt jelentik, hogy 1-2 nap múlva szülsz. Van, aki már korábban érzi ezeket a kellemetlenségeket, mert mondjuk többet hízott vagy többedik babát várja, hamarabb vannak jóslói, hamarabb kezd tágulni, így a medencéje hamarabb fáj... De ezk még nem a szülés megindulását jósolják, csupán annyit jelentenek, hogy közeleg az idő..
2011. febr. 23. 14:54
 10/10 anonim ***** válasza:

Engem felkészítettek, hogy a 36. hét környékén megszülök... 20. héttől jóslók, nagy baba, kinyílt méhszáj.

36. héten kezdett olyan érzésem lenni, mint amit leírtál. Na modom, akkor a napokban babázok(nekem is ezt mondta a védőnő, h a napokban baba lesz) Doki direkt levette a 36 hetes kenetet a 35. héten, meg mindent előbb csináltak. Hát én még 3 egész hétig húztam fájdalmakkal, mindennel együtt. A végén már könyörögtem a fiamnak, h könyörüljön már meg az anyján és jöjjön ki, végülis megvárta még betöltjük a 39. hetet. Ja a 37. héten a nyákdugóm is elment.

2011. febr. 23. 22:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!