Győrben altatás van, nem kívánságműsor.
Ha nem szültél hüvelyi úton, felhelyeznek egy lamináriát, tágító pálcát. Várnak 4-5 órát, aztán műtő, altatnak, utána pár óra és lehet hazamenni.
31 hkm
Szegény! Nagyon sajnálom!
Velem ez 8 hetesen történt, nem volt szívhangja :(
Remélem többé nem lesz ilyen!
Engem altattak. Bementem a műtőbe és felfeküdtem az asztalra, majd arra emlékszem, hogy viszketett az orrom hegye, de mire megvakartam volna bealudtam. Később az osztályon keltem erős hasi fájással ez 1-2 perc alatt elmúlt, jött a lelki rész....
Mai napig kérdezem, mitől lehetett.
Ha még nem döntöttél, érdemes esetleg ezt az oldalt is megnézned, itt több olyan is írt hsz-t, akinek volt abortusza:
NE a cikket nézd, hanem a kommenteket, és érdemes az elsőtől kezdf
előző vagyok, csak véletlenül nyomtam egy entert. Szóval érdemes az első kommenttől kezdened. Meg akár oda is írhatsz, ha gondolod.
Én még annyit tennék hozzá, hogy döntés előtt nézz utána az abortusz utáni szindrómának. Sajnos sokakkal találkoztam már, akiket eléggé megnyomorított lelkileg az abortusz:-( Ez is hozzátartozik a tájékozódáshoz.
Kívánok sok erőt, és hogy láss kiutat a válsághelyzetedben!
Nézd, kérdező, nagyjából leírták itt a művi abortusz menetét, és Magyarországon az altatás az alapértelmezett - bár meg lehet csinálni helyi érzéstelenítésben is, ha valakit valami miatt nem lehet altatni.
Tényleg kb ennyi, hogy ha még nem szültél (tehát még rigid a méhszájad) akkor a műtét előtt fél nappal feltesznek egy laminária nevű nedvességtől duzzadó pálcikát a méhszájba, ami órák alatt kíméletesebb módon fokozatosan előtágítja. Utána kapsz valami műtét előtti gyógyszert (van, ahol a műtőben adják, közvetlen az altatás előtt), majd már altatásban befejezik a tágítást, és vákuum-szívóval kiürítik a méhet. A klasszikus "kaparás" művi abortusz céljára évek óta be van tiltva, csak a vákuumos eljárás megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!