4hónapos terhes vagyok és a főnököm el szeretne küldeni táppénzre. Így is kirughat táppénz alatt?
Nem rúghat ki táppénz alatt!
Gondolom azért akar elküldeni, mert szeretne mást tenni a helyedre, idő betanítani valakit, és előbb utóbb úgy is elmész betegre, így még a nyarat is élvezheted!
Ezt válaszoltam neked:
"Kirúghatna, ha csak simán táppénzre mennél, hiszen a táppénz alatt nem vagy védett, de mivel terhes vagy, és ő ezt tudja, így a védettséged máris él - a baba miatt."
Sajnálom, ha nem volt egyértelmű, de amit írtam az azt jelenti, hogy a táppénz nem véd, de a bejelentett terhesség igen!
Vagyis nem azért nem rúghat ki, mert elmégy táppénzre, hanem azért, mert terhes vagy.
Azt a mondatot nem neked írták, hanem annak a válaszolónak, aki írta, hogy benne van a jogszabályban, hogy táppénz alatt nem lehet kirúgni.
Ugyanis ez már nincs benne a jogszabályban, így a kiigazítás neki szólt.
Ez téged nem érint, hiszen te a baba miatt vagy védett. De ettől még igaz, hogy táppénz (sima, betegség miatti) táppénz esetén nincs már védelem, pedig régen akkor is volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!