Szülés után a nagyobb (3 év körüli) babádnak adtál anyatejet?
hülyén hangzik a kérdés tudom.
szval ha lesz elég tejem, adhatok a nagyobbnak is lefejve? vagy hülyeség? valaki csinálta?
Szia!
Én már nem szoptattam akkor a nagyot, de fejtem le neki, hátha még "ízlik" neki...Ő fintorgott rá...de ki lehet próbálni .....:)
Én adtam neki, és imádta. :)
Kórházba készültem műtétre, amikor a pici 2 hós volt, így előtte fejtem sokat, hogy legyen a műtét idejére itthon tej.
rengeteg fagyasztott maradt, és a picinek nem kellett, a nagy meg boldog volt, hogy ő is ihatott tejcsit.:)
De direktbe azért nem fejtem, hhogy a nagy kapjon.
De ha maradt, akkor bol
dogan megitta
Igazából felesleges, de ha ez boldoggá tesz valakit, adjon.
3 éves gyereknek már csak viccelődés és mókázás, de a szoptatás ennél komolyabb dolog, minthogy hülyéskedjünk vele a 3 évessel, hogy cicikés tejet igyon egy ilyen nagy gyerkőc.
Majdnem 3 éves volt a nagyobbik, amikor a kicsi megszületett. Néhányszor megkóstolta az anyatejet a nagyobbik is pohárból, de 3-4 alkalom után már nem ízlett neki és csak fintorgott rá. Pedig annak idején elég cicifüggő gyerek volt ő is. :-)
Meg lehet vele kóstoltatni, immunerősítő hatása van a nagyobbra is, de nem kell erőltetni.
Ez nekem már elég bizarr.
Mondjuk már az is ha egy szoptató anya így mondja: cicit kér, cicizik, szereti a cicit. Váááá.. Mért nem lehet azt mondani, hogy eszik, szomjas, megetetem stb.
hát ha lesz kedved fejni és nagyon inni akar, adjál neki. Szerintem hamar abba fogja hagyni.
Nálunk kicsi a korkül, és pl. a kiságyt, amit hónapokkal ezelőtt már elraktunk, hatalmas hisztit váltott ki a nagyból. Bele kellett őt is tenni, kicsit elvolt benne, aztán mehetett bele a kicsi. Utána már nem kellett neki. Hadd kapjon abból, amiből a kicsi, talán segít csökkenteni a féltékenységet.
természetesen csak lefejt változatra gondoltam.
köszönöm, hogy válaszoltatok, mindenki véleményében találtam megfontolandót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!