Létezik, hogy a 35-ik héten csak 1760 gramm körüli a babám?!
Nektek mekkora volt ezekben a hetekben? 34-35-héten. Ma a 4d-s uh-n ekkorára saccolta a doki gépe, de ez nagyon kicsi. Minden szerve jól fejlett, combcsontja, haskörfogat, fejátmérő.... minden megfelel a 35-36-hétnek. Akkor létezhet,hogy ilyen pici? Vagy nem jól mérte be a gépe?
Tiszta ideg lettem!!!!
Ha írtok, megköszönöm! 34hkm.
5 hete, 1495 gramm volt a babája!
Ugye csak elmérték neki?!
Szia! Szerintem is picike. Arra viszont ne alapozz,hogy ha az első kettő nagy volt,akkor a 3. is az lesz. Én is hasonlóképp voltam,bár nem ennyire. Nekem 32 hetesen 1400-1500gr volt a babám,kb. 1 hét múlva már a kórházban feküdtem infúzión majdnem 2 hétig,utána szülésig heti 2-3szor mennem kellett UH-ra, NST-re.Szóval tök komolyan vették.Nem is értem,hogy ez eddig miért csak neked volt gyanús? Ha most ekkora,akkor 32 hetesen mennyi volt? Akkor min.2000gr-nak kell lenniük. Hogy nem furcsállta eddig egy doki sem? Ja,hozzátenném, hogy nekem is a 3. terhességnél volt ez.Az első 3600 gr-mal született,a második 4200 gr-mal.Szóval ugyancsak nagyok voltak és mégis. Nem ijesztgetni akarlak,de én se lennék nyugodt. Jó,van aki azt mondja,nem baj,ha kicsi,majd megnő. De nem mindegy,miért az. Lehet,hogy már nem jut elegendő tápanyaghoz. Nekem a méhlepény keringésével volt gond. Az infúzió elég volt. Végül 3250 gr-mal született egészségesen. De én a 32.hetes UH-tól veszélyeztetett voltam,a dokim szíve szerint végig kórházban tartott volna.
Remélem nem hoztam rád a frászt, de ne hagyd annyiban! Mielőbb menj dokihoz! Van fogadott orvosod?
Pár napja tettem fel egy hasonló kérdést. Én 36+4 hetesen voltam UH-n (múlthét pénteken) és 2200 grammra saccolta a gép. Be is tojtam, mert azt írta mellé, hogy 33. terhességi hét.
A doki azt mondta minden oké,2800- 3000 grammos kislány lesz a végére, ami nem rossz. Nem lehet mindenkinek 3.5- 4 kilos babája. Amúgy is ez csak saccolás. Most megyek megint szombaton, majd kíváncsi leszek, most mennyit mér.
A férjem 2800 grammal született én pedig 2900 grammal. Akkor a baba miért lenne nagy?
Ha a doki azt mondja oké, szerintem nyugodj meg.
Ja és hozzátette az orvos: az ő lánya 2600grammal született 40. hétre és most Cambridgeben agykutató. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!