Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogy és hol kell elkezdeni...

Hogy és hol kell elkezdeni intézni az apasági nyilatkozatot?

Figyelt kérdés
Mik kellenek hozzá?Az igaz,hogy valahol fizetni kell érte? Én 18.kerületi vagyok.Ott hogy megy?Légyszi segítsetek!
2009. júl. 9. 09:12
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
A kerületi önkormányzathoz kell menni. Mielőtt mész, hívd fel őket, mert mindenhol mást kérnek. Szerintem a személyi okmányokra és a terhességi kiskönyvre lesz szükség és arra, hogy mind a ketten ott legyetek. Én nem gondolom, hogy fizetni kell érte, de mielőtt mentek, mindenképpen telefonálj nekik és kérdezd meg, mire lesz szükség, az a biztos. Boldog babavárást!
2009. júl. 9. 09:22
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Sztem nem kell fizetni.

Nézd meg a személyiket, mi úgy jártunk, hogy a páromé le volt járva.

2009. júl. 9. 09:28
 3/13 anonim ***** válasza:
A nőgyógyásztól kell egy igazolás + a személyigazolványok.
2009. júl. 9. 09:38
 4/13 anonim ***** válasza:
Ja és nálunk se időpont, se fizetni nem kell az önkormányzatnál.
2009. júl. 9. 09:40
 5/13 anonim ***** válasza:
Ha a gyermek megszületése után csináltatjátok, akkor kell érte fizetni, előtte nem. Kiskönyv, személyi, lakcímkárta és eg igazolás kell hozzá a nőgyógyászodtól, amiben szerepel a fogantatás vélhető időpontja és a szülés várható ideje. Ezt tudják a nőgyogyik, elég, ha annyit mondasz, hogy apaságihoz kérsz igazolást. Ha hajadon vagy, akkor néhány önkormányzat kérhet erről igazolást, ezt a népességnyilvántartóban adják ki 2 perc alatt, ha elváltál, akkor pedig az erről szóló jogerős bírósági végzést kell bemutatnod. Persze apukának és Neked is személyesen kell megjelenned az apaságihoz.
2009. júl. 9. 09:41
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Szia én is 18. kerületi vagyok, tavasszal csináltattuk.

Először menj be az okmányirodával szemben lévő részbe, ami a Batthyány u-ból nyílik, ott adnak neked igazolást, hogy hajadon vagy. Aztán be kell mennetek az Üllői útra a nagy épületbe, ott azt hiszem 2. emelet, de majd az információ megmondja. Ja és kellett orvosi igazolás a nőgyógyásztól, h mikor fogant a gyermek és mikor fog megszületni. Remélem, nem hagytam ki semmit. Kérdezz! :)

2009. júl. 9. 09:50
 7/13 anonim ***** válasza:

2. vagyok

Nézd meg jól a dátumot az orvosi igazoláson, mert nekünk azt is elb...a a doki, 3x mentünk vissza az anyakönyvi hivatalba mire sikerült a nyilatkozatot megtenni.

(szülés előtt 2 nappal)

2009. júl. 9. 09:54
 8/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a segítséget!

Kedves 18.kerületi! Ti mikor intéztétek? Mennyi idő alatt sikerült?

2009. júl. 9. 10:03
 9/13 A kérdező kommentje:
Ja bocsánat,most látom hogy tavasszal! :)
2009. júl. 9. 10:04
 10/13 anonim ***** válasza:

Nem volt sok idő egyik helyen se, csak azért kellett hozzá két nap, mert természetesen az Üllői úton máshogy van a félfogadás! :)

Így volt kétszer fél óra kb, két egymást követő napon.

A földid. :)

2009. júl. 9. 10:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!