Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A méhszáj vizsgálat, olyasmi...

A méhszáj vizsgálat, olyasmi mint egy nőgyógyászati vizsgálat? Ha nincs egyáltalán panasz akkor mikor van kötelezően?

Figyelt kérdés
És ott mit néznek? köszike :)
2008. máj. 1. 10:16
 1/9 anonim ***** válasza:

Sima nőgyógyászati vizsgálat.A 28-30. hét környékén érdemes először menni(én 34 hetesen voltam:))

A doki megnézi kézzel,hogy rendesen zárva van-e a méhszájad.Nem vészes,igaz most tóbb nekem egy kicsit kellemetlen volt,mert kíváncsi volt a bácsi,hogy nyitva van-e,és jobban megpiszkálta.Meg hallgat szívhangot,kitapintja,hogy hogyan ekszik baba,és az általános közérzeted felől érdeklődik.Nagyjából 10 perc alatt megvan minden.

2008. máj. 1. 10:19
 2/9 A kérdező kommentje:
Köszi a gyorsválaszt, de azt írod hogy 28-30.héten jó menni, miért mi szabjuk meg hogy mikor megyünk???
2008. máj. 1. 10:21
 3/9 anonim ***** válasza:

Kórháza válogatja, hol mi a protokoll.

Általában 26 hetesen nézik először a méhszájat, aztán 36 hetesen. De van aki mindig megnézi, orvosa is válogatja.

Olyan, mint egy sima vizsgálat, kezével kitapintja a méhszájat. Kicsit kellemetlen érzés, de nem fáj, és kb 3 mp. Ha úgy érzed gond van,kérheted, nézze meg.

2008. máj. 1. 10:59
 4/9 anonim ***** válasza:
Nekem most volt hétfőn.Hát nem volt valami kellemes,pedig nem vok hisztis.28 hetesen kell menni először.
2008. máj. 1. 19:59
 5/9 anonim ***** válasza:

Szia! Nekem a kezdetektől fogva minden alkalommal megnézi az orvosom, azaz négyhetente. Az előző terhességemnél is így volt, mindig megnyugtatott a válasza. És a kiskönyvembe is mindig beírta az eredményt. Egy pillanatig tart az egész, nekem egyáltalán nem szokott kellemetlen, pláne nem fájdalmas lenni. A válasz viszont mindig megnyugtat.

20 hetes kismama

2008. máj. 1. 21:06
 6/9 anonim ***** válasza:

Szia. Nekem minden héten megnézi a doki, igaz, hogy ikreket várok. Sőt én is időként fürdés közben benyúlkálok és megnézem. Szerintem egyáltalán nem kellemetlen. Gondolom a terhesség előtt is voltál már nőgyógyásznál vizsgálaton. Ez azért fontos, mert ha kinyílik nagyon a méhszáj és még nagyon az elején vagy, akkor be kell varrni vagy feküdni kell vele. Nekem nagyon megnyugtató, amikor mondja minden vizsgálatnál, hogy minden oké, zárt a méhszáj.

29 hetes ikres kismama

2008. máj. 2. 08:56
 7/9 anonim ***** válasza:
Szia!Nekem a 26dik héttől nézi,nem rossz,kézzel kitapintja de nem kéne,hogy fájjon.Mint egy sima vizsgálat.Amúgy én magamnak nem nyúlkálnék ,mert nem tudhatod nehogy valamit bevigyél-valami kórt.Boldog babavárást.30hetes kismama
2008. máj. 2. 12:25
 8/9 anonim ***** válasza:
Jó nektek, hogy titeket megnéz a doki. Az én körzeti nőgyógyászom sose vizsgál meg, egy leletemet se látta, csak megkérdi, jól vagyok-e. Persze jól vagyok, szerencsére, de attól még néha megvizsgálhatna, nem? Na mindegy, már nincs sok hátra, és szülés után másik dokihoz járok majd. 34 hetes kismama
2008. máj. 2. 13:01
 9/9 A kérdező kommentje:
Kösz csajok, aranyosak vagytok :)) 20. hetes vok, de még egyszer sem nézte, csak nem rég hallottam róla!
2008. máj. 2. 16:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!