A méhszáj vizsgálat, olyasmi mint egy nőgyógyászati vizsgálat? Ha nincs egyáltalán panasz akkor mikor van kötelezően?
Sima nőgyógyászati vizsgálat.A 28-30. hét környékén érdemes először menni(én 34 hetesen voltam:))
A doki megnézi kézzel,hogy rendesen zárva van-e a méhszájad.Nem vészes,igaz most tóbb nekem egy kicsit kellemetlen volt,mert kíváncsi volt a bácsi,hogy nyitva van-e,és jobban megpiszkálta.Meg hallgat szívhangot,kitapintja,hogy hogyan ekszik baba,és az általános közérzeted felől érdeklődik.Nagyjából 10 perc alatt megvan minden.
Kórháza válogatja, hol mi a protokoll.
Általában 26 hetesen nézik először a méhszájat, aztán 36 hetesen. De van aki mindig megnézi, orvosa is válogatja.
Olyan, mint egy sima vizsgálat, kezével kitapintja a méhszájat. Kicsit kellemetlen érzés, de nem fáj, és kb 3 mp. Ha úgy érzed gond van,kérheted, nézze meg.
Szia! Nekem a kezdetektől fogva minden alkalommal megnézi az orvosom, azaz négyhetente. Az előző terhességemnél is így volt, mindig megnyugtatott a válasza. És a kiskönyvembe is mindig beírta az eredményt. Egy pillanatig tart az egész, nekem egyáltalán nem szokott kellemetlen, pláne nem fájdalmas lenni. A válasz viszont mindig megnyugtat.
20 hetes kismama
Szia. Nekem minden héten megnézi a doki, igaz, hogy ikreket várok. Sőt én is időként fürdés közben benyúlkálok és megnézem. Szerintem egyáltalán nem kellemetlen. Gondolom a terhesség előtt is voltál már nőgyógyásznál vizsgálaton. Ez azért fontos, mert ha kinyílik nagyon a méhszáj és még nagyon az elején vagy, akkor be kell varrni vagy feküdni kell vele. Nekem nagyon megnyugtató, amikor mondja minden vizsgálatnál, hogy minden oké, zárt a méhszáj.
29 hetes ikres kismama
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!