19 hetes kismama vagyok. Van fogadott orvosom, havonta járok hozzá uh-ra, vizsgálatra. Normális dolog, hogy csak kinyomtat néhàny fotót a babáról, megkérdezi, hogy van-e kérdésem és kész? Nem kapok írott formában semmit, nem nézi, hogy mekkora a gyerek, stb. Én azt várnám, hogy leírja, hogy hány hetes vagyok, a baba méreteit, a méhlepény helyzetét, meg ilyesmi. Nekem túl nagyok az elvárásaim? Mindezért 8.000 Ft- ot fizetek.
Telki Magánkórházban szültem, de az Egészségcentrumban vizsgáltak.
Nagyon precíz gépeik vannak, nem drágább mint ahová jársz.
2011. aug. 17. 18:31
2/12 anonim válasza:
Kapsz képet a babáról! Ez tök jó!
Enyém megnézi a méhszájat, ránéz a babára uh-n, mond egy hosszúságot és készen vagyunk. Persze kérdez, hogy mi van, de semmi papír, csak a táppénzes papírhoz ad igazolás és a bogyókat írja fel. 6ezer
2011. aug. 17. 18:32
3/12 anonim válasza:
Első gyereknél a 18. héttől, második gyereknél a 27. héttől jártam nőgyógyászhoz terhesgondozásra. Persze az elején megvoltak a szokásos vizsgálatok, a vérvételek, UH-k, belgyógyászat stb., de azokat nem ő csinálta.
Havonta minek UH?
Engem kb. 2* vizsgáltak és ennyi, nem volt panaszom. Mikor mentem terhesgondozásra, hasat mértek, vérnyomást, szívhangot, megkérdezték, van-e vérzés, keményedés, pecsét és kész. Persze SZTK-ban. Én csak szülésre fogadtam orvost, akihez jártam terhesgondozásra, itt így megy, ő mondta. Előtte meg magánba jártam hozzá és most is.
2011. aug. 17. 18:36
4/12 anonim válasza:
Ez azért elég fura. És a kiskönyved ki tölti ki? Oda azért be kellene, hogy kerüljenek az adatok! De szerintem, ha meg nem vagy elégedett, akkor váltanod kéne. Most még időbe vagy.
2011. aug. 17. 18:38
5/12 A kérdező kommentje:
Hát, nem tudom, de nekem ez nagyon kevés. Ma voltam magánrendelésen, kaptam 5 fotót és punktum. Oké, hogy megmutatja, 100x a talpacskáját, de engem érdekelne, hogy mekkora, mennyit nőtt a legutóbbi uh óta, hol van a lepény, stb.
2011. aug. 17. 18:41
6/12 anonim válasza:
Ez így nagyon nem jó ... A baba fejlődését mindenképp dokumentálni kell, méghozzá a kiskönyvbe! Gondolom védőnőhöz is jársz, Ő ezt nem tette szóvá? Ez borzasztóan kevés ... Nekem is fogadott orvosom van, a vizsgálat azzal indul, hogy ugye megkérdezi hogy vagyok, van -e bármilyen nemű panaszom utána hüvelyen keresztül megvizsgál (a méhszáj állapotát) utána pedig ultrahang következik ahol is a baba minden egyes testrészét alaposan átvizsgálja, hogy biztosak lehessünk benne, hogy jól fejlődik. Ehhez megméri a fejének a körfogatát, a hasának a körfogatát, a lábszárcsont hosszúságát ... (később ezekből a méretekből kalkulálnak egy körülbelüli súlyt a babának) Amikor az ultrahanggal végzett, beírja a mért adatokat a kiskönyvbe. Ez így helyénvaló! Én a helyedben nagyon gyorsan keresnék egy másik orvost ...
2011. aug. 17. 18:55
7/12 anonim válasza:
Szia. Nálam is a 6. héttől kezdve havonta volt vizsgálat, és kézzel is megvizsgált, illetve ultrahangon is mindig megnézte hogy mindene jól fejlődik e, még akkor is mikor 19 hetesen a kórházban voltam genetikai uh-n, utána héten meg mentem hozzá, és ott ő is mégegyszer megnézett mindent. Combcsont hosszától kezdve a méhlepény állapotát, mindent! És nekem 4ezerbe került/hó!!! Megállapította hogy a gyerkőc combcsontja alapján 2 héttel nagyobb, így is lett, 2 héttel hamarabb született meg a lányom!
2011. aug. 17. 19:12
8/12 anonim válasza:
Szia, a baba fejlődését valóban dokumentálni kell,a kötelező uh-kal,szóval a 12,18 és 32. hetivel. Nekem legalábbis ennyit használt a védőnő, a többire azt mondta,hogy nekem jó,látom,hogy fejlődik,de ő nem tud vele mit kezdeni,nincs rá szüksége...
Gondolj bele abba,ha nem lenne saját orvosod,amúgyis csak a kötelezők lennének. Amúgy szerintem ha rákérdezel szívesen válaszolna a kérdéseidre,hiszen mondja,h "van-e kérdésed",itt kell feltenned amik érdekelnek.
2011. aug. 17. 20:04
9/12 anonim válasza:
Nekem is csak ennyi majdnem. Engem sem vizsgál (szerencsére) csak uh van meg megkérdezi van-e panaszom, hogy vagyok. A kiskönyvben írja be a baba méreteit és megbeszéljük a következő vizsgálat időpontját meg ha van a kötelező vizsgálatokat is. Én ezért 7000Ft-ot fizetek. Második baba lesz és az elsőt is nála szültem, meg vagyok elégedve mindennel.
2011. aug. 17. 20:17
10/12 anonim válasza:
Utolsó vagyok. Amúgy sok felesleges dolog van amit régen senkinek sem mondta el. Pl. hogy hol van a lepény. Most őszintén, számít ez? Nyilván jó helyen van különben biztosan mondta volna. De ha meg érdekel miért nem kérdezed meg? Hisz nála fogsz szülni, ennél sokkal bátrabbnak kellene lenned!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!