Mi történik pontosan a terhesség megállapításától a szülésig?
vagy még ezt találtam neked!!! itt kérdezni is tudsz!!
[link] sok sikert remélem tudtam segíteni(első hozzászóló vagyok)
Szia! Nekem 6 hetes volt a babókám, amikor megállapították a terhességet. Következőleg a 12. héten kellett mennem, uh-ra, ott megnézték a baba méreteit, tarkóredőt mértek - a down kór kiszűrése miatt fontos - és ekkortájt kellett laborra is mennem. Vettek vért, csináltak teljes vérképet. Én ekkor mentem először védőnőhöz is, aki kiállította a kiskönyvemet, vizeletet nézett, súlyt mért, vérnyomást, stb. Az első védőnős alkalom kb 40 perc volt, mire mindennel végeztünk. Kaptam tőle írásos anyagokat is a terhességről, az ajánlott vitaminokról, stb.
A 2. vérvétel az AFP miatt kellett, a 16. héten vették le a vért, annak megjött az eredménye másfél hét alatt, akkor kellett mennem a következő uh-ra. Legközelebb a 22. héten mentem orvoshoz, akkor csak méhszájviszgálat volt, a 28. héten uh és méhszájvizsgálat, legközelebb pedig a 32. héten kell mennem, szintén csak belső vizsgálat lesz állítólag.
A védőnőhöz kb. havonta kell menni, de ő úgyis megmondja az első találkozásotok alkalmával, ha másképp szoktákk ott nálatok. A védőnő minden alkalommal megnézi a vizeletedet egy tesztcsíkkal, hogy van-e benne cukor vagy fehérje, megméri a súlyodat, vérnyomásodat, megkérdezi, vannak-e panaszaid, tanácsokat ad, stb.
Érdemes elmenni a terhesség alatt egyszer 4D ultrahangra is. Mi a 21. héten voltunk a dokim javaslatára, mert minket nem az érdekelt elsősorban, hogy fog kinézni, amikor születik (akik szeretnék, hogy a szülés előtt lássák a kisbabájuk vonásait, azok később szoktak menni) hanem az, hogy biztosan minden rendben van-e, mert a 4D-vel jobban látszik sok minden, mint a sima uh-val. De ez persze nem kötelező, de mi nagyon élveztük, hogy egy jó félórán keresztül nézhettük a kisbabánkat a monitoron.
Remélem, kielégítő választ adtam a kérdésedre!
Minden jót!
29 hetes kismama
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!