Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mi történik pontosan a terhess...

Mi történik pontosan a terhesség megállapításától a szülésig?

Figyelt kérdés
Arra lennék kíváncsi, hogy mikor milyen vizsgálatokra kell menni, mikor kell védőnővel beszélni, mi mennyibe kerül kb..és az egyéb ilyen jellegű dolgokkal kapcsolatos teendőkre lennék kíváncsi. Egy linknek is nagyon örülnék, ahol erről olvashatok.
2008. ápr. 30. 20:19
 1/7 anonim ***** válasza:
[link] szia!! itt is tudsz sokmindent elolvasni amire kíváncsi vagy!!
2008. ápr. 30. 20:26
 2/7 anonim ***** válasza:

vagy még ezt találtam neked!!! itt kérdezni is tudsz!!

[link] sok sikert remélem tudtam segíteni(első hozzászóló vagyok)

2008. ápr. 30. 20:43
 3/7 anonim ***** válasza:
2008. ápr. 30. 21:21
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a linkeket! És milyen vizsgálatokra mikor kell menni?
2008. ápr. 30. 22:19
 5/7 anonim ***** válasza:
A védőnő és az orvosod minden vizsgákaat előtt szólni fog, illetve beutalót írnak. majd az eredményt rögzítik a kiskönyvedben. Ez változó, hogy mikor melyikük írja be. Az első vizsgálat után vérvételre és vizelet vizsgálatra kapsz papirt. Vércsoportot is meghatározzák, mintát is vesznek , melyet tenyésztésre elküldenek. 10-12. héten genetikaai vizsgálatra kaphatsz beutalót ha indokolt. Az Uh során fontos vizsgálni a nyaki redőt is., illetve nyomon követik a baba fejlődését.
2008. ápr. 30. 23:12
 6/7 anonim ***** válasza:

Szia! Nekem 6 hetes volt a babókám, amikor megállapították a terhességet. Következőleg a 12. héten kellett mennem, uh-ra, ott megnézték a baba méreteit, tarkóredőt mértek - a down kór kiszűrése miatt fontos - és ekkortájt kellett laborra is mennem. Vettek vért, csináltak teljes vérképet. Én ekkor mentem először védőnőhöz is, aki kiállította a kiskönyvemet, vizeletet nézett, súlyt mért, vérnyomást, stb. Az első védőnős alkalom kb 40 perc volt, mire mindennel végeztünk. Kaptam tőle írásos anyagokat is a terhességről, az ajánlott vitaminokról, stb.

A 2. vérvétel az AFP miatt kellett, a 16. héten vették le a vért, annak megjött az eredménye másfél hét alatt, akkor kellett mennem a következő uh-ra. Legközelebb a 22. héten mentem orvoshoz, akkor csak méhszájviszgálat volt, a 28. héten uh és méhszájvizsgálat, legközelebb pedig a 32. héten kell mennem, szintén csak belső vizsgálat lesz állítólag.

A védőnőhöz kb. havonta kell menni, de ő úgyis megmondja az első találkozásotok alkalmával, ha másképp szoktákk ott nálatok. A védőnő minden alkalommal megnézi a vizeletedet egy tesztcsíkkal, hogy van-e benne cukor vagy fehérje, megméri a súlyodat, vérnyomásodat, megkérdezi, vannak-e panaszaid, tanácsokat ad, stb.

Érdemes elmenni a terhesség alatt egyszer 4D ultrahangra is. Mi a 21. héten voltunk a dokim javaslatára, mert minket nem az érdekelt elsősorban, hogy fog kinézni, amikor születik (akik szeretnék, hogy a szülés előtt lássák a kisbabájuk vonásait, azok később szoktak menni) hanem az, hogy biztosan minden rendben van-e, mert a 4D-vel jobban látszik sok minden, mint a sima uh-val. De ez persze nem kötelező, de mi nagyon élveztük, hogy egy jó félórán keresztül nézhettük a kisbabánkat a monitoron.

Remélem, kielégítő választ adtam a kérdésedre!

Minden jót!

29 hetes kismama

2008. máj. 1. 08:08
 7/7 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat! Főleg az autolsó kismamának!
2008. máj. 2. 12:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!