40 hetes terhesseg, fajdalmalmas masnak is a mehszaj vizsgalat?
Betöltött 40. hét után 3 alkalommal voltam méhszájvizsgálaton. Az elsőnél egy nagyon alpári doki vizsgált, a háta mögött csak "mészárosnak" hívják, mert akit megvizsgál, az túlnyomórészt rövid időn belül szülőszobára is kerül. Én alapból is nagyon paráztam a nőgyógyászati vizsgálatoktól, mert régen sokat kellett mennem és nagyon megkínoztak. :( Na, a doki mikor vizsgált, a szemem majd' kiugrott. Még be is szólt a "drága" doktor úr, hogy "mit akarok én, még a terhességre sem vagyok felkészülve, nemhogy a szülésre"... Legszívesebben megütöttem volna. Persze vizsgálat után barnáztam, de mondták, hogy ez természetes. Amúgy teljesen zárt volt a méhszájam. 2 nap múlva már 1 ujjnyira nyitva (másik doki vizsgált), aztán újabb 2 nap múlva már mondták, hogy bő 2 ujjnyira kitágultam. Mivel pénteki nap volt, így fel is küldtek a szülőszobára. 11-kor értünk oda és 16:35-kor megszületett a kisfiam. Csak gázt kértem érzéstelenítésnek, 4 kg-os babám született, ráadásul szalutálva, úgyhogy szerte-szétszakadtam. A doki szülés után megkérdezte, hogy "tudta, hogy magas a fájdalomküszöbe?". Úgyhogy ne parázz, mert a vizsgálat fájt, a szülés teljes más fájdalom! :) Én is úgy készültem, hogy életem legfájdalmasabb érzése lesz, de ha már kint a baba el is múlik pikk-pakk (mindenki ezt mondta) és így is lett!!!
Gyors és könnyű szülést kívánok neked!!! :)
1. vagyok
Úgy, ahogy az előttem lévő írta, a keze a feje mellett volt. A férjem velem volt szülésnél, mesélte, hogy utólag nyert értelmet az a mondat az orvos szájából, hogy "már csak fél bicefnyi híja van...!" :) Kicsit szorult, így a szülésznő segítsége nélkül meg sem tudtam volna szülni, ő nyomta ki belőlem. De még így is csodálatos élmény maradt és alig várom, hogy újra átéljem! Egyébként azóta már lassan 4 éves a fiam és most várjuk a kistesóját szeptemberre. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!