Hányszor kötelező terhesség alatt a védőnőhöz menni? Ha kihagyok mondjuk 2 hónapot, szólhat érte?
Félreértés ne essék, rendszeresen járok gondozásra, ez a második terhességem, 30. hét 2 hete volt egy időpontunk megbeszélve, de pont akkor szállították ki a bútorunkat, itthon kellett lennem, lemondtam a találkozót. A jövő hétre tettük át, de most úgy néz ki, a hétvégén tudnánk elutazni nyaralni, a férjem akkor ér rá. Tehát megint le kell mondanom, ez nagyon ciki, vagy ne is foglalkozzak vele?
Őszintén szólva, nem is igazán akaródzik elmenni hozzá, mert semmi érdemit nem mond,nem csinál, csak súly és várnyomásmérés, de mivel 3 hetente járok a nőgyógyászomhoz is, folyamatos kontroll alatt vagyok. Ráadásul a kismama tanácsadása a legmelegebb időszakban, 12-13 óra között van, nemigazán esik most már jól ebben a hőségben elcaplatni hozzá.
Meddig kell nekem bejárnom a tanácsadásra? Van olyan, hogy az utolsó hetekben ő jön ki? (Mellesleg a lányomat, aki 2,5 éves, utoljára 1 éves kora körül látta.)
13:27-nek:
Ha ezt nem tudta jól a védőnőd, akkor vajon még mi mindent nem tud jól?
Egyébként ha csak a kötelező uh-kat nézzük, akkor már bőven megvan a kellő ellátás.
Nem lesz semmi gond, ha nem mész a védőnőhöz. Nálunk is 12 és 14 óra között van a tanácsadás, ráadásul 1 órát kell utaznom. 2 hetente kell járnom, de volt már olyan, hogy elhalasztottuk. Az utolsó hónapban pedig hetente kell majd mennem. Nálunk a 24. hétig 3szor volt lakáson a védőnő, úgyhogy betartja az 5 látogatást. Védőnője válogatja. De nem fog ő jönni a vége felé, mert a mérleget, vérnyomásmérőt nem fogja magával vinni, mert a kismama nem tud elmenni a tanácsadásra. Sajnos.
Szerintem megérti, ha lemondod megint, csak az a lényeg, hogy szólj neki, és akkor tuti nem lesz gondja neki se. Így fogja tudni, hogy rád ne várjon.
14:26-osnak: Ne is kérdezd! Harmadik babánkat várom, összehordott már annyi hülyeséget, hogy nem győzöm hallgatni! :(
Viszont a látogatásaim során mindig néz vizeletet, vérnyomást, súlyt, haskerületet mér, megvizsgálja a lábaim és kezeim, hogy vizesedek-e, elmondja a legújabb kismama tanfolyamokat stb...tehát alapos. Csak épp a tanácsai nem jók semmire, mert szerinte minden úgy tökéletes, ahogy anno ő csinálta 30 évvel ezelőtt a saját gyerekeivel. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!