Ha sok a magzatvíz az miért gond? Tegnap voltam uh-n, azt mondták pihenjek többet, és szedjek B6-ot. Egyébként minden rendben van velünk. Miért baj a sok víz? 24 hetes vagyok.
mert könyebben a nyakára tekerösik a köldökzsinór ha nagyon sok vizben van
sok pihenés és magnézium
A polyhydramnion lehetséges okai közé sorolható az anyai cukorbetegség, Rh-szenzibilizáció, szifilisz és vesegyulladás. De méhen belüli fertőzés, ikerterhesség és különböző fejlődési rendellenességek - Down-kór, hydrocephalus, duodenumatresia, hydrops fetalis, anusatresia - is állhatnak a háttérben.
A polyhydramnion leggyakoribb szövődménye a koraszülés, ugyanis feszül a méh, és emiatt könnyen megreped a magzatburok. Súlyos következmény lehet továbbá szülés során a lepény korai leválása, fájásgyengeség, illetve a magzat beilleszkedési és fekvési rendellenességei. Szülés után a túlnyújtott méh nehezebben tud összehúzódni, ezért elhúzódó vérzésre is lehet számítani.
A sok magzatvíz terhességi cukorbetegségre is utalhat.
De mielőtt megrémülsz, a mennyiség dinamikusan változik, tehát lehet egy óra múlva már kevesebb volt. Nekem volt több, majd köv. uh már átlagos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!