Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Pozi teszt esetén mikor...

Pozi teszt esetén mikor érdemes dokihoz menni?

Figyelt kérdés

Ma reggel pozi lett a tesztem, akartuk a babát, a nemvárt napján teszteltem. Pajzsmirigy-gondjaim vannak, amivel ha jól tudom, rögtön menni kell dokihoz. Jövő héten tudok menni. Ez most korán van (látni fog valamit a doki, nem fog elküldeni?) vagy későn (nem lesz mérges, hogy nem mentem előbb, ha baj van a pajzsmirigyemmel?)

Szerintetek mikor menjek?

2012. jún. 26. 19:07
 1/7 anonim ***** válasza:
6.hetednél hamarabb nem nagyon!én 5 hetesen mentem előx,de meg sem nézett,hanem azt mondta,hogy menjek egy hét múlva!pont 6 hetesen voltam(az utolsó menzeszem napjától számolva)mikor előx megnézett és akkor már volt is szívhangunk! :)
2012. jún. 26. 19:21
 2/7 anonim ***** válasza:

Nődoki: 2-3 hét

TSH-t nézethetsz már most. Ahhoz nem kell nődoki.

2012. jún. 26. 19:21
 3/7 anonim ***** válasza:

lőször is GRATULA!!!

Én is pm-es vagyok!

Holnap első dolgod hogy elmész a háziorvosodhoz, és kérsz egy TSH-t! Nálunk ez kb 10-14nap mire megvan az eredmény, nem tudom nálatok milyen gyors ez, de igyekezni kell, mert terhesség alatt megemelkedik a TSH-d, és általában gyógyszert szoktak emelni nehogy probléma legyen.

A pajzsmiriggyel endokrinológushoz menj feltétlen, ne nőgyógyászhoz! Oda elég lesz egy-két hét múlva menni! De addigra a TSH is meglesz!

Alul, vagy túlműködsz???

Esetleg kerülhetnéd a jódos dolgokat, mert ez picit tudja csökkenetni a TSH-t, a picinek meg később fog kelleni a jód! Bár nem tudom milyen fajta pm problémád van, de nekem kifejezetten tiltva volt a jód, csak a terhességem második felében kezdhettem el szedni a baba érdekében-saját káromra...de megérte!

Minden jót neked!!!!!

Ha meg időpontkéréssel van gond endokrinológushoz feltétlen mondjad hogy kismama vagy, és MOST kell menni, így beszélted meg az orvossal...(azt nem kell tudni annak akitől az időpontot kéred hogy nem így van), de általában a kismamákat előreteszik!

2012. jún. 26. 20:12
 4/7 A kérdező kommentje:
Pajzsmirigyes doki szólt már előre, hogy rögtön menjek, ez nem gond, oda megyek is, alulműködik. Folsavat szedek és gyógyszert a pajzsmirigyre. Azért aggódom, hogy a nőidoki, aki mindig kérdezte, mi van a pajzsmiriggyel, mit szólna, ha később mennék.
2012. jún. 26. 20:29
 5/7 anonim ***** válasza:
Nekem is alul működik a pajzsmirigyem.Én 9+5 voltam mikor dokinál voltam.Igaz nekem már akkor évek óta jók voltak az értékeim.Én Letroxot szedtem napi 1-et és a terhesség alatt is végig ennyit szedtem.Nem feltétlenül kell megemelni a gyógyszert,mert az értékek se biztos hogy megemelkednek.Nekem se volt semmi gond.Szerintem nem kell egyszerre elmenned ez miatt a nődokihoz.De ha az megnyugtat akkor hívd fel telefonon.Végül is a nődoki a pajzsmirigyeddel nem tud mit csinálni.
2012. jún. 26. 20:38
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszi! :)
2012. jún. 26. 21:12
 7/7 A kérdező kommentje:

Sziasztok :)

Azóta voltam pajzsmirigyesnél, rögtön hívtam, és rögtön berendelt, nőinél azóta sem voltam, jövőhéten megyek. Biztosra akarok menni...

2012. júl. 20. 11:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!