Masnak is volt panasza a vesejevel a terhesseg alatt? Tenyleg faj ha nyomja a baba?
Szia!
Sajnos volt/van.
18. héten megállapították, hogy tágulat van a jobb vesémbe. Azt mondták ez gyakran előfordul terhesség alatt.
2 hétre rá 39,4-es lázzal mentem az ügyeletre, ott megkatétereztek, a cső fent is marad a szülésig.aztán egy hétig kellett bent maradnom a kórházban, mire le tudták vinni a gyulladást. Hát, nem volt kellemes.
Most nem fáj semmim, de múlt héten voltam cukorterhelésen és az ott levett vizeletben 0-4 referenciaérték mellet nekem 80-90 fehérvérsejt volt a vizeletemben, ami azt mutatja, hogy még mindig gyulladásban van....
Nem is ragozom, remélem Te (és senki más sem) nem jársz így!
Boldog babvárást!
Szia!
Sajnos nekem volt:(
30 hetes terhes voltam, épp szilveszter napja volt 2007ben. Reggel arra ébredtem, hogy a bal vesém tája nagyon fáj. Sehogy sem tudtam ülni, állni, feküdni, nagyon kegyetlen volt. Ügyeletre mentünk, ott már hányingerem is volt. Onnan elküldtek a kórházba, ami 30 km-re volt. Útközben már kétszer hánytam a fájdalomtól, pedig nem ettem semmit ami kijöhetne :S
A kórházban még várnom kellett egy nődokira, hogy megvizsgáljon, nem e a szülés indult be... Másfél órát vártam rá, közben fokozatosan jobban lettem. Átküldtek a belgyógyászatra, itt töltöttem a szilvesztert, újévet, és másnapot is. Algo+nospa injekciót kaptam, amikor picit fájt. Aztán elmúlt, de nem engedtek haza addig, amíg nem csináltak vese uht. Követ nem láttak benne, csak a másik vesémben a szokásos tágulatot.
Azzal magyarázták a vesegörcsöt, hogy valószínű úgy feküdt a baba, hogy nyomott valamilyen ideget.
Nos, nem kívánom senkinek.
Most ismét babát várok, a 20. hétben járok. Már előre rettegek, hogy nehogy megint így járjak...
Második vagyok...
Még annyit, hogy nekem nem terhesen is van tágulat a vesémben, és a terhesség csak ront a helyzeten.
De nem lehet ellene semmit tenni :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!