Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 10. hétben vagyok. Reggelre...

10. hétben vagyok. Reggelre megfájdult a torkom, fülem, megbetegedtem. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Gondolom gyógyszert erre sem szedhetek. Mi az,ami ilyenkor gyorsan segít?
2012. jún. 26. 07:55
 1/10 anonim ***** válasza:
A torkodra igyál jó sok teát mézzel és citrommal,meg szopogass valamilyen mentolos cukorkát.A füledre meg tegyél sót.tudod hogy kell?
2012. jún. 26. 07:58
 2/10 A kérdező kommentje:
Nem,sosem fájt még a fülem. Most is csak ahogyan nyelek...
2012. jún. 26. 07:59
 3/10 anonim ***** válasza:
Egy tiszta pamutzoknit megtöltesz sóval, egy edénybe beletéve zoknistól tűzhelyen megmelegíted, és ráteszed a füledre, amíg tartja a hőt. Aztán újra melegít, rátesz, stb.Érted?
2012. jún. 26. 08:01
 4/10 anonim ***** válasza:

Az első válaszolónak.

Ha a meleg sóra gondolsz,az nagyon jó a fájdalom csillapítására,valóban enyhít,de a meleg fokozza a gyulladást,ezért ezt olyankor ajánlják,ha van mellette gyull.csökkentő.De valóban jó ötlet.:)Kedves kérdező!Mivel az első trimeszterben vagy fontos lenne a gyógyszerek mellőzése,ha csak nem muszáj,hanyagold még az orvost.A mézes tea nagyon jó a toroknak, a kamilla tea az egész szervezetedre jótékonyan hat,vagy még esetleg a kamillás gőzölés is segíthet.

2012. jún. 26. 08:02
 5/10 anonim ***** válasza:

10hetes vagy,az a biztosabb,ha megvizsgál a dokid,és olyan gyógyszert ír fel,ami kismamáknak lehet,nehogy valami baja legyen a babának.

35hkm

2012. jún. 26. 08:37
 6/10 anonim ***** válasza:
én is voltam így, csak 11 hetesen. nekem a fülem magától rendbe jött, nem csináltam vele semmit. torokra kamilla tea vagy mézes tea és rendbejössz :) nem kell mindig dokihoz szaladgálni :)
2012. jún. 26. 08:42
 7/10 anonim ***** válasza:
5ös vagyok! Utolsónak! Egyik unokatesóm se ment el a betegsége miatt,és baba,amikor megszületett,fertőzése volt,és siket lett. Én csak jót akartam. Majd a 10hetes kismama eldönti,hogy megy dokihoz vagy nem!!!!!!
2012. jún. 26. 08:59
 8/10 Panka08 ***** válasza:
Szia ugyanebben a cipőben járok és én is 10 hetes vagyok... Csak a fülem nem fáj. De a fül a bedurrant nyirokcsomók miatt fájhat. Odahúz a fájdalom. Én vasárnap reggel kezdtem érezni a torkom, este már alig bírtam nyelni. Tegnap nagyon sz*rul voltam, ma már jobb a torkom már nem fáj annyira, csak tüsszögök, megf folyik az orrom... :S Valami vírus van. Jó sok mézet ettem, meg citromot, meg graperuit mag kivonatot. Ennyi. Kitartás!
2012. jún. 26. 09:49
 9/10 anonim ***** válasza:
Szia! Szerintem az utolsónak igaza lehet, a fájdalom a torkodból, nyirokcsomódból sugárzik ki valószínűleg. Úgyhogy egyenlőre a torkod kellene kezelni. Nekem erre terhesen a propolisz vált be, èn 12 hetesen lettem nagyon beteg, az 3 nap alatt rendbeszedett. Jobbulást Neked, és jó babavárást
2012. jún. 26. 09:57
 10/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Csináltam teát és ettem mézet... Kicsit jobb lett,de a fülem még eléggé érzékeny,fáj.

Pont most volt nálam a védőnő,ő kamillás gőzölést javasolt!

Megpróbálok kamillát beszerezni és kipróbálni.

Az orvosom sem nagyon tudna mást ajánlani!

2012. jún. 26. 11:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!