Mikor mentetek táppénzre? Hogy tervezitek? A nőgyógyi mikor és miért ír ki?
Én 12 hetesen mentem el táppénzre, mert félig levált a méhlepényem, de Istennek hála a 16. hétre visszatapadt, két héttel később már semmi nyoma sem volt uh-n, így a 18. héttől élhettem az életemet és visszamehettem dolgozni.
A 33. hétig dolgoztam, akkor is csak azért hagytam abba, mert az esküvőnket kellett megszervezni, de már nem kellett táppénzre mennem, mert hat hétnyi szabadságom volt bent, utána meg már szültem. Jah, és nem kényelmes munkám volt egyébként, hanem fizikai, álló munka, egész nap talpon voltam, járkáltam. Otthon dolog nélkül csak a babára várva csupán az utolsó két hetet töltöttem. Majd bele döglöttem az unalomba, legszívesebben még visszamentem volna dolgozni, de akkor bent maradt volna a szabim (örökre).
Ha jól érzed magad, akkor nyugodtan dolgozhatsz, ezzel nem veszélyezteted a babát. Figyelj magadra és éld az életed.
Én majd csak a 30-32. héten megyek táppénzre, addig dolgozom, ha bírok és ha persze orvosilag nem lesz indokolt hamarabb itthon maradnom. Nem fizikai munka, de majd még meglátom, hogy viselem ezt a nagy meleget is. :)
19 hetes kismama
Szia!
Én 8 hetes terhes voltam, amikor elmentem táppénzre. Irodai munkám volt, nagyon-nagyon stresszes. Egyébként is érzékenyebb voltam, de amikor összezördültem az egyik kollégával és éjjel begörcsölt a hasam és egy picit véreztem, egy pillanatig sem gondolkodtam és másnap kiírattam magam. Vissza sem mentem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!