Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Leírnátok nekem milyen az NST...

Leírnátok nekem milyen az NST vizsgálat? Holnap lesz az első! Enni, inni szabad előtte? Meddig kell ott lenni?

Figyelt kérdés
2012. jún. 24. 19:54
 1/5 anonim ***** válasza:
Mindent szabad előtte.Az NST egy egyszerű vizsgálat a baba szívhangját és a poci keményedéseket nézik meg vele.Kényelembe kell helyezned magad és a pocidra fognak rakni két korongot,a vizsgálat kb 45 perc és közel annyira fáj mint egy hasi uh :-)és szinte ugyan olyan is.
2012. jún. 24. 20:00
 2/5 anonim ***** válasza:

Nálam így volt:

Két tappancsot a hasamra raktak, ugye az egyik a baba szívhangját, a másik az összehúzódásokat méri.

A magánrendelésen nem kellett közben semmit sem nyomkodnom, de valahol olyan a ctg gép, hogy ha mozog a baba, akkor meg kell nyomnod egy gombot (kórházban már ilyen gépen néztek).

Egy vizsgálat 20-30 perc volt, de a 40. héten az istenért nem akart mozogni a babám, akkor vagy egy órát a gépen voltam, és közben próbálták felébreszteni a lányom (szőlőcukrot etettek velem, lökdösték a hasam, felültettek-lefektettek közben).

Enni szabad előtte, sőt jó is ha eszel, mert az a legtöbb babád beindítja, és legalább nem alszik majd a vizsgálat alatt. A kóla, szőlőcukor, csoki felébreszti őket, így még a dokik is szokták ajánlani, hogy vizsgálat előtt ezeket nyugodtan együk.

Az adatokat a dokik összefüggésükben nézik, tehát önmagában majd a látható értékekből még nem lehet következtetéseket levonni, tehát ha kiugrik egy-egy összehúzódáskor majd az értéked, még nem kell megijedni!

Amúgy érdekes dolog, ahogy hallhatod a kicsi babád szívverését, ahogy érezheted a mozgását vizsgálat közben, és megláthatod miként reagál erre a szervezeted.

2012. jún. 24. 20:03
 3/5 A kérdező kommentje:
Oké!köszi a gyors választ csajok!
2012. jún. 24. 20:12
 4/5 anonim ***** válasza:

20-30 perc a vizsgálat, ha minden rendben van, ahogy már előttem is írták. A baba pulzusának és a mozgásának az összefüggését vizsgálják. A normál pulzus 120-140 között van náluk, ha mozog fel kell hogy menjen, majd vissza a normál tartományba. Ha túl magasra megy, akkor valamiért stresszes a baba, ha túl alacsony, akkor nem megfelelő az oxigén/tápanyag ellátottság, ilyenkor tovább vizsgálják, mi lehet az ok.

Én limonádét és szőlőcukrot vittem magammal, soha nem kellett megismételni, mindig rendben volt a vizsgálat. Nekünk terminusban szerdán lesz elvileg az utolsó, ha addig nem történik semmi, naponta....

39 hetes kismama

2012. jún. 24. 20:21
 5/5 anonim ***** válasza:
Ja és hogy ne ijedj emg mert h ilyen is van: Én babám akárhányszor csak NST közelébe kerültünk meg se moccant. Nem akarták már elhinni a nővérek sem, nyomkodták masszírozták a hasam, h felébresszék, de a baba tett rá nagy ívben. Persze ez nem jelentette hogy bármi baja lenne, már 10 hónapos fiú, akkor sem értettem minek piszkálják szerencsétlent. Amúgy is kevesebbet mozgott, most megint 30 hetes terhes vagyok és ez a baba egyfolytában mozog...:) Az NST-vel egy idő után csak az a baj hogy MARHA UNALMAS :D
2012. jún. 25. 08:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!