Leírnátok nekem milyen az NST vizsgálat? Holnap lesz az első! Enni, inni szabad előtte? Meddig kell ott lenni?
Nálam így volt:
Két tappancsot a hasamra raktak, ugye az egyik a baba szívhangját, a másik az összehúzódásokat méri.
A magánrendelésen nem kellett közben semmit sem nyomkodnom, de valahol olyan a ctg gép, hogy ha mozog a baba, akkor meg kell nyomnod egy gombot (kórházban már ilyen gépen néztek).
Egy vizsgálat 20-30 perc volt, de a 40. héten az istenért nem akart mozogni a babám, akkor vagy egy órát a gépen voltam, és közben próbálták felébreszteni a lányom (szőlőcukrot etettek velem, lökdösték a hasam, felültettek-lefektettek közben).
Enni szabad előtte, sőt jó is ha eszel, mert az a legtöbb babád beindítja, és legalább nem alszik majd a vizsgálat alatt. A kóla, szőlőcukor, csoki felébreszti őket, így még a dokik is szokták ajánlani, hogy vizsgálat előtt ezeket nyugodtan együk.
Az adatokat a dokik összefüggésükben nézik, tehát önmagában majd a látható értékekből még nem lehet következtetéseket levonni, tehát ha kiugrik egy-egy összehúzódáskor majd az értéked, még nem kell megijedni!
Amúgy érdekes dolog, ahogy hallhatod a kicsi babád szívverését, ahogy érezheted a mozgását vizsgálat közben, és megláthatod miként reagál erre a szervezeted.
20-30 perc a vizsgálat, ha minden rendben van, ahogy már előttem is írták. A baba pulzusának és a mozgásának az összefüggését vizsgálják. A normál pulzus 120-140 között van náluk, ha mozog fel kell hogy menjen, majd vissza a normál tartományba. Ha túl magasra megy, akkor valamiért stresszes a baba, ha túl alacsony, akkor nem megfelelő az oxigén/tápanyag ellátottság, ilyenkor tovább vizsgálják, mi lehet az ok.
Én limonádét és szőlőcukrot vittem magammal, soha nem kellett megismételni, mindig rendben volt a vizsgálat. Nekünk terminusban szerdán lesz elvileg az utolsó, ha addig nem történik semmi, naponta....
39 hetes kismama
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!