Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terheléses cukorvizsgálat...

Terheléses cukorvizsgálat előtt számít, mennyi édességet eszek a megelőző napokban v pl. előző nap?

Figyelt kérdés
2009. júl. 6. 21:56
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Nem akarok neked hülyeséget mondani, de amikor én végeztem terheléses cukorvizsgálatot, akkor annyi volt a feltétel, hogy a beteg nem reggelizett. Megnéztem a cukrát, utána glükóz oldatot itattam vele és megint megnéztem az értéket. Azért nem vagyok biztos abban, hogy ez számodra helyes válasz, mert kismamán sosem "dolgoztam", és szülészeten illetve nőgyógyászaton sem, de 99%, hogy ennél is csak a reggeli elmaradása a feltétel.
2009. júl. 6. 22:10
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha előző este sok édességet fogyasztasz, kicsit bezavarhat, de a magas eredmény akkor is figyelmeztető jel, hogy ügyelni kell a táplálkozásra. Bár sokan nem hiszik el, komoly dolog a terhességi cukorbetegség.
2009. júl. 6. 22:12
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Nekem azt mondta a doktornő,hogy egyek ugyanúgy,ahogy addig.Ha megettem naponta fél tábla csokit például,vagy ittam cukros üdítőt,ne hagyjam ki elötte nap sem.A vizsgálat előtt amúgy sem lehet 12 órát enni és 8 órát inni,ez szigorú követelmény,mivel ha nem tartod be ezt az időt és eszel éjjel is,elég nagy az esélyed arra,hogy rosszul leszel a lötyi után.Úgy hogy tartsd be a 12 órát és ne egyél.Nem olyan vészes!
2009. júl. 6. 22:46
 4/6 anonim ***** válasza:
Az én "cukortesztem" úgy zajlott,hogy meg kellett ennem egy üres zsemlét meg meginnom 2 dl tejet.Egyszer vettek csak vért és szó sem volt előző napi koplalásról.A cukrom tökéletes lett.Gondolom ez is mint sok más doki illetve kórház függő.
2009. júl. 7. 09:52
 5/6 anonim ***** válasza:

Ez a cukorterehelés mindenhol más.

Van ahol a zsemle+tej elég, van, ahol a cukors szirupot itatják meg veled. Van, ahol óránként a terhelés után leveszik a vért (3szor), s van, ahol csak egyszer. Még az is változó, hogy hol milyen idős terheskorban csinálják.

Nyíregyházán a 24. hétben cukros szirupot kell inni, s a terhelés után 2 órával vesznek ismét egy ampula vért.

Korán kell menni, de előtte való nap 18.00 után nem lehet enni semmit, viszont vizet lehet inni.

Ajánlják, hogy kerüld előző nap a cukors dolgok fogyasztását, mert tényleg téves eredmény jöhet ki. Én viszont pont előző nap faltam be cseresznyéből és a mamám-féle kalóriabomba palacsintából.Nem bírtam megállni...

Mindenesetre az éhgyomri cukorm a referenciaérték alatt volt, a terheléses pedig a legalsó határt súrolta.

28 hetes km

2009. júl. 7. 12:22
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm, azt hiszem előző nap az édességre mindenképp odafigyelek, hogy ne vigyem túlzásba, csak a szokásos.
2009. júl. 7. 20:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!