Terheléses cukorvizsgálat előtt számít, mennyi édességet eszek a megelőző napokban v pl. előző nap?
Ez a cukorterehelés mindenhol más.
Van ahol a zsemle+tej elég, van, ahol a cukors szirupot itatják meg veled. Van, ahol óránként a terhelés után leveszik a vért (3szor), s van, ahol csak egyszer. Még az is változó, hogy hol milyen idős terheskorban csinálják.
Nyíregyházán a 24. hétben cukros szirupot kell inni, s a terhelés után 2 órával vesznek ismét egy ampula vért.
Korán kell menni, de előtte való nap 18.00 után nem lehet enni semmit, viszont vizet lehet inni.
Ajánlják, hogy kerüld előző nap a cukors dolgok fogyasztását, mert tényleg téves eredmény jöhet ki. Én viszont pont előző nap faltam be cseresznyéből és a mamám-féle kalóriabomba palacsintából.Nem bírtam megállni...
Mindenesetre az éhgyomri cukorm a referenciaérték alatt volt, a terheléses pedig a legalsó határt súrolta.
28 hetes km
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!