Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit tegyek a párommal? Látom...

Mit tegyek a párommal? Látom hogy "szenved".

Figyelt kérdés

Sziasztok! 24 hetes kismami vagyok, veszélyeztetett, rengeteget kell feküdni, és nagyon sokat pihenni. Kertes családi házban lakunk nagy kerttel.

A párom 6-ra megy dolgozni, 5-re ér haza, elmegy még dolgozni másodállásban,már csak 9 óra felé látom.

A kert tiszta gaz, a lakás kupi. Lassan csinálgatok mindent, de nem birok állva-mozogva maradni sokáig.

Látom hogy beledöglik a melóba, és mindig mondja hogy majd megcsinálja...majd megcsinálja......adjak neki időt, minden kész lesz,....még a fürdőszoba is ki lesz csempézve.

Kérdem hogy hogy honnan van ennyi ereje? Furdalásom van, hisz én vagyok itthon, ő pedig belepusztul a munkába. Nekifogtam már egyszer a kertnek, de begörcsölt a pocim, úgyhogy le kellett feküdni. Még egy kis locsolás is komolyan megvisel. Anyukám ritkán tud jönni segíteni.

Hogy magyarázzam el neki hogy nem akarom hogy belebolonduljon a munkába? Szeret és félt engem, nem is engedi hogy mocorogjak, el nem mehetek max fél napra bárhová, és mindig csak azt mondja pihenni..pihenni....már megint rosszalkodtam...:)

Tudjátok ez a kisbabó akit a szívem alatt hordok az Ötödik babánk, de mégis az Első, mert négyet elveszítettünk. Egyedül Ő van most nekünk és nagyon vigyázni kell rá. Én megértem, és én is jót akarok a picinek, de annyira rossz, magatehetetlennek érzem magam.

2009. júl. 6. 15:55
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Erre nehéz válaszolni.....

Sz@rjátok le a kertet idén. Komolyan....én ezt tenném.

Akkor egy dolog letudva.

Majd jövőre megint szép lesz, most nem kell az legyen.

A lakás-kupi. Hát igen, azt nem lehet lesz@arni.

Mosogatni muszáj, porszívózni muszáj.

Vasalni már nem annyira muszáj - én pl teljesen átálltam már most arra, hogy havonta 1x vasalok kb, mert csak azt vasalom, amit tényleg MUSZÁJ, tehát törölközők kizárva, ágynemű kizárva, alvásra használt pólók kizárva, boxer kizárva.....stb.

Csak utcai ruhát vasalni.

A többit úgy szárítani, hogy minél jobban kiterítve ;)

Elhiszem, hogy bűntudatod van, de most tényleg a baba a legfontosabb.

Amit csak lehet mellőzzetek (mint pl a kert) és jóval kevesebb dolog lesz amit el kell végezni.

Lehet, hogy béna tanács kicsit, de én ezt tenném a helyetekben.

2009. júl. 6. 16:22
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell neki elmagyarázni hogy ne bolonduljon bele a munkába nem is értem ezt a kérdést akkor akarj magyarázkodni neki ha azt mondja miért nem csinélsz semmi pontosan tudja hogy miért nem csinálsz semmit szeret téged és megérti ezt külöben nem mondaná pihenj. Ez inkább neked okoz problémát nem a férjadnek probál meg tulleni ezen a babátok a legfontosabb és cak ez szémit .
2009. júl. 6. 16:28
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
szia. nehéz helyzet,csatlakozom az előttem válaszolóhoz?a kert megvár,aki esetleg szóvá teszi,hogy gazos,az mehet segíteni..a benti rendrakást bízd nyugodtan a párodra,ne legyen lelkiismeret-furdalásod,hiszen ahog írod,ő boldogan segít,csak megszülethessen ez a kisbaba. gondolj arra,hogy ezek a nehéz idők hipp-hopp elillannak,szerintem a kedvesed nem fog belerokkanni a munkába,de ha nagyon fárad,vedd rá,hogy vegyen ki egy-egy nap szabit. sokan élnek úgy,hogy másodállásuk is van és egyedül vezetnek egy háztartást,netán gyerekeik is vannak,és nekik nem csak pár hónapról van szó. babát kihordani és szülni nem tud a férfi,engedd,hogy abban legyen erős,amiben tud,te csak vigyázz magatokra,ez a legfontosabb mindhármótoknak.
2009. júl. 6. 16:31
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos ugyan ebben a cipoben jarok es en is annyira sajnalom reggel 7kor megy este 8kor jon haza es ha hazajon meg akkor elkezd mosogatni fozni csak nekunk jo legyen,o is mindig azt mondja ne csinalj semmit majd en de annyira sajnalom szegenyt.

Sajnos nekunk is elment mar 3 baboka es most is gaz van pedig csak 15 hetes vagyok meg de a multheti barnazasom miatt agyba kell lennem.

ha ennyi babat elvesztettel mar te is hagyd a fr.... a kertet mert aztan meg csak bankodnal ha baj lenne de az ne adja isten.

Majd raersz tulhajtani magad ha megszultel.

2009. júl. 6. 16:33
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm csajok! igazatok van
2009. júl. 6. 18:11
 6/7 anonim ***** válasza:

Szia! Megértem a problémád, én is majdhogynem hasonló helyzetben vagyok. A párom rengeteget dolgozik, itthon is sok a tennivaló, én meg már nem igen tudok segíteni semmiben. Mondjuk nekem anyukám elérhető közelségben van, és sokat segít ő is.

Viszont előbb-utóbb a párod is kimerül. Ha megoldható, akkor nyugodtan szólj rokonoknak, barátoknak, barátnőknek, hogy segítsenek. Szerintem ez egyátalán nem ciki és ha megszületett a baba, te is viszonozhatsz nekik még ilyesmit. És tényleg vigyázz magadra!

2009. júl. 6. 18:30
 7/7 anonim ***** válasza:
Nem tudom hogy álltok anyagilag, de esetleg megbízhatnál valakit, hogy jöjjön el néha, kapja össze a lakást, és te is jobban fogod érezni magad. Vagy ha úgy érzed, hogy a lakással lassacskán elbírnál, de a kert az már sok, akkor egy kis pénzért szívesen eljön egy nyugdíjas néni vagy bácsi, aki kicsit "rendet rak". Tényleg nem tudom milyenek a lehetőségeid, de lehet, hogy néhány alkalom átlendítene Titeket a nehezén.
2009. júl. 7. 10:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!