Itt annyira maskepp tortenik, kulfoldi, elsosorban nemetorszagi kismamak, segitenetek?
Figyelt kérdés
12+4 hetes vagyok. Itt nincs biztosito altal tamogatva a nyakiredo es az orrcsont uh vizsgalata. Onkoltseges alapon persze megnezetheted, de draga. Nem azt akarom mondani ezzel, hogy a gyerekem egeszsege nem er meg minden penzt. Tegnap voltam orvosnal, szerinte szepen fejlodik a babam, ranezett az orrcsontra es meg volt szerinte a nyaki redo is rendben volt, bar tul sokaig nem nezegette. Azt mondta hogy sem eletkori kockazatot sem masmilyet nem lat arra hogy ilyen teren tovabbi vizsgalatokat egeztessek. Sem afp nincs, sem semmi mas, csak onkoltsegesen. Ti megcsinaltatnatok megis? Ja mereteket nem mondott egyiket illetoen sem.2012. jún. 20. 11:42
1/7 anonim válasza:
szia, nem värok babät...de mi is Nemetorszägban elünk. (lombikot kezdünk lassan, ezert ismerkedem a temäval) Amit irtäl, hallottam a barätnömtöl, en is furcsänak tartom, de en megcsinältatnäm, biztos ami biztos. Amugy mennyibe kerül? Melyik krankenkassenal vagy? (vagy az mindegy?)
2/7 anonim válasza:
Én most 30 hetes terhes vagyok No.ban ha a jövőben lesznek kérdéseid akkor is írj nyugodtan. Elég húzós volt ez a vizsgálat, de mi megcsináltattuk, mert 1. megnyugtató (pedig nálam sem volt semmi rizikó faktor 23. éves vagyok) 2. Mivel itt nem kell perkálni szinte semmiért a terhesség alatt meg szülésnél meg hálapénz stb. ennyi belefér. Az volt egész terhesség alatt az egyetlen kiadásunk, meg negyed évente az a bizonyos 10 euro.
3/7 A kérdező kommentje:
szia! En BKK-s vagyok azon belul Gildemeister. Az enyem tuti nem tamogatja es amennyire en tudom egyik sem. Az AOK es a techniker szinten tuti hogy nem. (vannak ismeroseim akik ott vannak) a nyaki redo 170 euro az afp valahol 200 korul, de az en dokim szerint (magyar orvos amugy) az sokszor hibasan teves. Kesobb is vannak elvegezheto vizsgalatok ha esetleg van a betegsegre utalo jel, azokrol nem sokat tudok. Sem az arat sem a vizsgalatot illetoen. amugy praxisonkent elteroek a vizsgalatok arai, de sztem tul nagy arkulonbseg nem lehet, de en csak Bayernt ismerem.
2012. jún. 20. 12:28
4/7 anonim válasza:
Ez kicsit off lesz.Én ugyan nem élek No-ban (még),itthon csináltam végig az 1. terhességemet.Most 4 hónapos a fiam.Az én véleményem az,hogy AFP vizsgálatra kidobott pénz volna.Mi megcsináltattuk mert javasolta a védőnő (bár nem vagyok veszélyeztetett korban+semmi hasonló;nem volt indokolt).Teljesen megbízhatatlan,sok országban pont ezért nem is végzik már kötelezően.Én a terhességemet végigidegeskedtem tök feleslegesen miatta.A 2.babánál tuti kihagyom.
5/7 anonim válasza:
Igen nekem is 180 eura jött ki, az UH 150 körül plusz a vérvétel 38 azt hiszem vagy valahol így. De később már nics semmi érdemleges pénzes külön vizsgálat, szeritnem csináltasd emg, nagyon ritka h tévesen rossz, férjem orvos, ez már a fejlett nyugat :). Ja jóhír! Nem lesz cukorterheléses vizsgálat, nem kell cukros szmötyit inni éhgyomorra ;)
6/7 A kérdező kommentje:
de van cukorterheles, maj. 1. Ota fizetik a kassek, oly modon, hogy kifizeted a dokinal es ok meg visszateritik a rechnungon szereplo osszeget. Ez uj amugy. De ez amugy is "csak" 25 EUR..
2012. jún. 20. 15:07
7/7 anonim válasza:
Én Sachsen-Anhaltban vagyok, itt nem volt fura. csak vesznek vért néha ujjbegyből is meg vénából is. ingyen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!