A vérnyomásmérőn mit jelentenek az értékek?
Az első a szisztolés nyomás, ez 120 alatt optimális, 140-ig nem kóros, utána magas. 180 fölött súlyos hipertóniáról beszélünk.
A második a diasztolés, ez 80 körül normális, 90 már magas. Ez 110 fölött súlyos.
A pulzus meg a pulzus, ez igen nagy egyéni varianciát mutat, terhességben 100-120 is tökéletes, sőt, ideális, efölött circulatio hyperkinetikaról beszélünk, ezt már kezelni szükséges. Más állapotokban egyébként 60-90 között akármi előfordulhat, sok mindent láttunk már.
Az alacsony vérnyomás irreleváns, nem szokás kezelni, maximum kávéval, ilyen-olyan házi praktikákkal emelni, ha gondot okoz.
Vérnyomásmérőn ez úgy néz ki, hogy:
szisztolés/diasztolés és utána van a pulzus
Orvos anyuka
a normál érték 120 per 80, a pulzus 72
ezek alatt alacsony, felette (140-től) magas.
az első a systolés érték, a második a dyastolés, a harmadik pedig a pulzus, ebben a sorrendben találod a vérnyomásmérőn is
Hát azért az annyira nem vészes. :) Örülj neki, a másik irány veszélyes, ez csak maximum kellemetlen.
1. voltam (a lepontozást meg aaaannnyira nem értem :))
Köszi!
A lepontozó nem én vagyok. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!