A vérvételi eredményen ezek mit jelentenek?
NEUT (magas)
LYMPH(alacsony)
EO(alacsony)
VÖRÖSVÉRSEJTSTÁM (alacsony)
totál vaskötö kapacitás(magas)
Totál transzferrin (magas)
Ezek lettek becsillagozva orvoshoz pénteken megyek valaki zudna segíteni mit jelentenek?
Hemoglobin (alacsony)
27hetes km
Vasat kell szedned, mert terhességi vérszegénységben szenvedsz. Nem kell megijedni, terhesség alatt nagyon sokmindenki lesz vérszegény. Nyilván a mértéktől is függ, de valószínű, hogy nincs semmi komoly baj. :)
Nekem Neo-Ferro-Folgammát kellett szednem napi 2*1-et.
Én is vérszegény voltam. Nem szedtem vasat, mert az akár káros is lehet. Nekem az Elevit helyrehozta a vérképem. Illetve érdemes inkább táplálék útján a szervezetbe vinni a vasat. Pl. máj, paradicsom, szeder....
Nekem ilyen értékeim voltak a 24. héten:
Fehérvérsejt: 10.9
neutr.. 8.39
lymp.. 17.3
haemoglobin 114
haematokrit 33.5
Érdemes megnézni, hogy mennyire magas vagy alacsonyak az értékek. A haematokrit-ot nézik a legjobban 36-48 a jó.
Az orvos valószínű javasolni fogja a vas szedését.
VÖRÖSVÉRSEJTSTÁM 3.5
LYMPH 19.2
NEUT 75.3
EO 1.6
hemoglobin 112
totál vaskötö kapacitás 84.3
Totál transzferrin 3.92
Az én eredményeim amit írtam rosszabbak voltak. Egyedül a vörösvértestszámom nekem jó volt. Szedsz terhesvitamint (Elevitet vagy mást)?
Nem kell aggódni csak ha rosszul érzed magad, sápadt, vagy fáradékony vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!