Ma derült ki, hogy a vércsoportom B Rh-.9 hetes terhes vagyok. Ez most mit is jelent?
Én kiskoromtól tudom, hogy B- a vércsoportom és figyelnem kell majd terhesség esetén. A vetélés után kellett volna kapnod egy antiD nevű injekciót, 72 órán belül. Mert ha ezt nem kapja meg a kismama, akkor a következő terhességeknél a szervezet ellenanyagot fog termelni a baba ellen, mert úgy veszi, mintha idegen test lenne.
Mindenképpen konzultálj a dokiddal, mert sűrűbben kell, hogy nézzék a szervezetedben az ellenanyag szintet.
Az első vetélésed nem emiatt volt!
33hkm
Köszönöm a gyors válaszokat. Csütörtökön, akkor belgyógyászat után megkeresem a kórházban a dokimat.
A vércsoportos papíromon találtam olyat, hogy ellenanyagszűrés eredménye negatív, Direkt Coombs vizsgálat negatív. 28. héten kontroll. Akkor ez most azt jelentheti, hogy nem termelek ellenanyagot?
Nem számít a korábbi, mert csak akkor termelhetsz ellenanyagot, ha immunizált a korábbi, de az olyan korai volt, hogy nem történhetett meg, ne félj ettől.
Az ellenanyagot még 2szer fogják nézni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!