Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ma derült ki, hogy a vércsopor...

Ma derült ki, hogy a vércsoportom B Rh-.9 hetes terhes vagyok. Ez most mit is jelent?

Figyelt kérdés
Volt egyszer egy spontán vetélésem.(Pozitív volt a tesztem,mégis megjött és 14 napig tartott a vérzés)Csütörtökön kell mennem belgyógyászati vizsgálatra, de csak a 12. heti ultrahangon kell az orvosommal találkozni. Megkeressem csütörtökön és jelezzem neki ezt az új információt? Tudna ilyen szituációban lévő kismama/volt kismama segíteni? Első baba lenne és ez okozhat valami problémát? Mi a teendő ilyenkor? Az első vetélés emiatt lehetett?
2012. jún. 18. 16:58
 1/4 anonim ***** válasza:
ez orvosi szempontból a második babád, mert voltál már állapotos. Kapsz majd egy injekciót, hogy ne legyen bajotok a kicsivel együtt.
2012. jún. 18. 17:00
 2/4 anonim ***** válasza:

Én kiskoromtól tudom, hogy B- a vércsoportom és figyelnem kell majd terhesség esetén. A vetélés után kellett volna kapnod egy antiD nevű injekciót, 72 órán belül. Mert ha ezt nem kapja meg a kismama, akkor a következő terhességeknél a szervezet ellenanyagot fog termelni a baba ellen, mert úgy veszi, mintha idegen test lenne.

Mindenképpen konzultálj a dokiddal, mert sűrűbben kell, hogy nézzék a szervezetedben az ellenanyag szintet.

Az első vetélésed nem emiatt volt!

33hkm

2012. jún. 18. 17:06
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a gyors válaszokat. Csütörtökön, akkor belgyógyászat után megkeresem a kórházban a dokimat.

A vércsoportos papíromon találtam olyat, hogy ellenanyagszűrés eredménye negatív, Direkt Coombs vizsgálat negatív. 28. héten kontroll. Akkor ez most azt jelentheti, hogy nem termelek ellenanyagot?

2012. jún. 18. 17:17
 4/4 anonim ***** válasza:

Nem számít a korábbi, mert csak akkor termelhetsz ellenanyagot, ha immunizált a korábbi, de az olyan korai volt, hogy nem történhetett meg, ne félj ettől.

Az ellenanyagot még 2szer fogják nézni.

2012. jún. 18. 17:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!