5 hetes terhes vagyok és a véreredményemben magas az Ldh 601 és max 400. a megengedett. Gond lehet? Esetleg Hellp szindróma alakulhat ki ilyen fiatal terhesség alatt?
Nagyon félek, mert első baba lenne. Nőgyógyásznál még nem voltam csak a háziorvosom küldött el vérvételre mert tavaly 17 kg-ot fogytam, de tudatosan és tornával.Ellenőrizni akarta, hogy nincs-e baj a pajzsmirigyemmel.
Ezenkívű nyomást érzek a mellem alatt a bordámnál, ami a máj elégtelenségét is jelentheti és Hellp szindrómát?
A labor eredmény alapján a vérsejt süllyedésem magas 23 mm/óra és csak 19 lehetne, a serum kaliumom magas egy kicsit 5.90, a total bilirubinom 21,2 a 17 helyett, serum g-gt alacsony 2 és 5 lehetne és hát az a fránya Ldh.
Nem akarom elvetetni a babómat.
Orvoshoz mindenképp megyek csak ugye itt a hétvége.
Kérlek titeket aki tud segítsen! :(((((
Szia!
Szerintem próbálj megnyugodni. A véreredmények nem terhességre vannak beállítva, ezért ezek az eredmények nem biztos, hogy rosszak. Nekem pre-eclapsiám volt 35 hetesen. A májértékeim a normál 3x-osa volt, a húgysav szintén, magas volt a vérnyomásom, vizesedtem és a végén fehérje volt a vizeletembe. 5 hetesen nem hinném, hogy lehet HELLP szindrómád. Nyugodj meg!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!