Ha már az állapotoságom elején kb.14-15 hét elmegyek a táppénzre akkor az alatt megszüntethetik a munkaviszonyomat?
Ha a munkáltatód tudomására hozod a terhességet és emiatt mész táppénzre, ez idő alatt nem rúghat ki, max akkor, ha határozott idejű a szerződésed, nem hosszabbítják meg. A gyed-re az alapján vagy attól függően vagy jogosult, hogy mennyi ideig voltál biztosított, megvan az a minimum nap, ami alapján jár, és a táppénz is így van. De valószínűleg írnak majd olyanok is, akik ezt pontosabban tudják, remélem nem írtam rosszakat. A tgyást és a gyedet a munkabéredből számolják, nem a táppénzből.
38 hetes kismama
Én úgy tudom, ahogy az előző írja, nem küldhetnek el táppénz alatt, ha közlöd, hogy terhes vagy és azért mész táppénzre, nem küldhetnek el!!!
Ez a táppénz alatt elküldős "új drága törvény" nem vonatkozik a kismamákra, én így tudom!
Én is táppénzen vagyok január óta!
A gyeded, tgyásod meg attól függ, hogy a szülést megelőző 2 évben biztosított voltál-e, és én is úgy tudom, hogy a táppénz nem lehet a gyed, tgyás alapja, csak a munkabér!
De ha bemész a helyi egészségbiztosítási pénztárhoz, akkor kellene tudniuk információt adni erről!!
30hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!