Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 28 hetesen tényleg sok a...

28 hetesen tényleg sok a plusz 7 kilóm?

Figyelt kérdés
A doki tegnap csúnyán nézett, és közölte, hogy diétázzak, mondván, hogy hol van még a vége, és ez nagyon sok ez a 7 kiló. Én nem gondoltam ,hogy ez olyan sok lenne, pláne, hogy odafigyelek magamra, és nem is látszik amúgy. 165 cm vagyok, 57 kilóval kezdtem, most 64 kiló vagyok. Vagy szerintetek is sok? Az első terhességemnél ilyenkor már 10 kilónál voltam, és nem tudom miért, de a 28. héttől már egy deka se jött fel rám, pedig ugyanúgy csináltam mindent. Szóval most még örültem is ,hogy csak 7-nél vagyok, de ezek szerint semmi se jó...más mennyinél tart/tartott ilyenkor?
2012. jún. 14. 07:38
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
38%
Egy terhességnél a 10-12 kg a normális összesen. Az jó, ha most kevesebb vagy, mint az elözö terhességnél, de próbáld magad kicsit kontrollálni. Egyél sok zöldséget, és gyümölcsöt, azok nem hizlalnak. Nagyon kevés tésztafélét, édességet, meg zsiros (zsiradékkal készült) ételeket. (Az olajjal készültek is zsirosak!!!)
2012. jún. 14. 07:44
 2/14 anonim ***** válasza:
Semmi baj nincs ezzel a 7 kilóval. 64 kiló vagy most, ez egyáltalán nem rossz.
2012. jún. 14. 07:44
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 26 hetesen volt +8,5 kg, a doki, védőnő, asszisztens el volt ájulva, hogy ez mennyire rengeteg, nekem is mondta az orvos hogy diétázzak, de úgy voltam vele, hogy nem terhesség alatt fogok fogyókúrázni, pláne úgy hogy semmilyen tünetem nincs, vérnyomásom normális a cukrom tökéletes és nem is vizesedek. Most a 31. hétben vagyok, az eltelt 4 hét alatt csak 0,5 kg jött fel rám, pedig nem diétázok és nem mozgok kevesebbet. 159 cm vagyok 68kg-ról indultam, most vagyok 77kg. Szerintem ez egyén és terhességfüggő, hogy ki mennyit és mikor hízik. Nem lehet mindenki Rubint Rékás kismama :)
2012. jún. 14. 07:48
 4/14 rukimeki1 ***** válasza:

Szia! Nekem a 24. héten írta rá a doki, hogy +13. 62-vel kezdtem. Közel 80-al fejeztem be. Engem is állandóan piszkált, hogy figyeljek oda, de nem mindig bírtam. Az utolsó hónapban a kekszes tejen kívül nem bírtam mást enni annyi volt a savam és az sem mindig maradt meg bennem mégis + 18 al fejeztem be. 9 hónapos a kisfiam, most kevesebb vagyok mint mielőtt megestem volna.

Szerintem egyáltalán nem sok a 7 kg a 28.hétnél, de ezt ő tudja.

Szép baba várást neked, és könnyű szülést kívánok! :)

2012. jún. 14. 07:52
 5/14 anonim ***** válasza:
Dehogy sok!én a 30.hét után egy kilót se híztam.mindenkinél más.Nem Friczhez jársz véletlenül Egerbe?Mert ő ilyen mániákus.Anorexiás a felesége és hozzá mér mindenkit!
2012. jún. 14. 08:08
 6/14 anonim ***** válasza:
Szerintem teljesen jó, hogy ennyit híztál.
2012. jún. 14. 08:13
 7/14 anonim ***** válasza:
Eleve ideális testsúllyal estél teherbe, úgyhogy nem értem ezt az orvost. Egyáltalán nem sok a plusz 7 kilogramm, ne is törődj vele. El vagyok hűlve, megérteném, ha +15-nél járnál.
2012. jún. 14. 08:22
 8/14 anonim ***** válasza:
28. hétben vagyok +15 kilónál járok. Első terhességemnél is ugyanennyi volt ilyenkor... Bármit teszek, bármit eszek, bármennyit mozgok, ennyi. Nyilván ha szigorú diétát tartanék akkor nem lenne ennyi,de nem akarok tartani. 172 centi vagyok és most 76 kg. Jól érzem magam, minden rendben velem és a babával is. Van egy 16 hós lányom aki egész nap mozgásban tart.... Nem zabálok, sokat mozgok,mégis ennyi. Engem eddig szerencsére sem a doki sem a védőnő nem macerált, bár az első terhességemnél kiszekáltak engem is a világból, de azóta más a dokim és más a védőnőm is.
2012. jún. 14. 08:34
 9/14 anonim ***** válasza:

28 héten + 25kg.

Soha nem szólt a doki hogy sok, csak annyit mondott, hogy nekem kell majd leadni szülés után:)

A védőnő sokalta.

A 31.hétre 28 kg-nál jártam, ott megállt a hízás.

Szüléssel lement 17 kiló, a többi fél év alatt.

Terhesség előtt fogyóztam, napi 1-2 alkalommal ettem keveset, higy a 62 kg- tartsam, mert előtte fogytam le 20-at.

Na mikor megtudtam terhes vagyok, elkezdtem normálisan étkezni, heti 1 kg jött fel.

Tényleg nem ettem sokat, reggeli kis szendvics, ebédre amit főztem, vacsira megint kevés főtt étel, ami az ebédből maradt. Mellette sok gyümölcs.

Bár amit ettem azt mindd megemésztettem, mert 3 naponta volt székletem, de alig valami, az is nehezen, na meg nagyon vizesedtem!

A bokám a 30. Héttől délben akkora volt mint a térdem!

Szerintem orvosa válogatja, ki szól érte, ki nem!

De barátnőm terhesen alig hízott, majd a szoptatásnálfél év alatt felszedett 15 kg-t.

2012. jún. 14. 08:51
 10/14 anonim ***** válasza:

[link]

Ajánlom ezt az oldalt. Én is +7 kg-nál tartok, most 22 hetes vagyok. 170 cm magasan 62 kg-al kezdtem, igaz elég vékony alkat vagyok. Én direkt rákérdeztem, hogy ez nem sok-e, azt mondta dehogy! Szerintem ne aggódj!

2012. jún. 14. 09:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!