Hogy kell elindítani a táppénzt? És mennyi idő alatt kapom készhez a papírom?
Azonnal kiadják a papírt, egy -két órán belül viheted is a munkahelyedre.
23hkm
Nőgyógyász szakorvosi vélemény alapján a háziorvos táppénzre vesz, én előre meg tudtam beszélni a munkahelyemmel, mert olyan a munkaköröm, hogy babával nem tölthető be és mindenkinek jobb volt, ha az átadás után táppénzre megyek, ráadásul veszélyeztetett is lettem.
Az 1. táppénzes papír 1 hétre szól, minden további 2 hétre, nekem ezt kell bérszámfejtésig eljuttatni a munkahelyemhez, de nálunk kifizetőhely, ha a tiéd nem, akkor kérdezz utána, mi a teendő.
37 hetes kismama
Ha nem kifizető hely a kérdező munkahelye, akkor az OEP-nek kell küldeni a táppénzes papírokat. Nekem az a tapasztalatom, hogy mindenki kedves, és segítőkész volt, a hónap elején így meg is kaptam az első táppénzemet.
Először egy nőgyógyászati szakvélemény kell valóban, mint írták is, a többi is úgy zajlik, ahogy az előző kommentelő írta, csak ismételni tudnám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!